Vallott Nagy István az élelmiszerárstopról: ez várhat a termelőkre február 1-től

2022. január 17. 09:07
A Kossuth rádióban reagált Nagy István agrárminiszter arra, hogy február elsejétől korlátozzák Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, valamint a csirkefarhát és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A miniszter úgy látja, a tervezett árszabályok bőven beleférnek a kereskedők akciós keretébe, és mint mondta, a termelők és a feldolgozók védve vannak, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény ugyanis szabályozza, hogy egyoldalúan nem lehet felbontani a szerződéseket.
Vallott Nagy István az élelmiszerárstopról: ez várhat a termelőkre február 1-től

Szerdán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy február 1-jétől befagyasztják a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a 2,8 százalékos tehéntej és a csirkefarhát árát, a csütörtöki kormányinfón pedig Gulyás Gergely azt is bejelentette, hogy a csirkefarhát árát is korlátozzák. Nagy István a Kossuth rádióban elmondta, 

az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak. Szerinte ez egy bátor lépés volt, ami amellett, hogy segít, hogy több pénz maradjon a családoknál, ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Mérgező anyagot tartalmazó bébiételt rendelt vissza a hatóság - ezzel vigyázzon!

2019. november 19. 09:20
A cseh hatóság higanyt és arzént mutatott ki Hamánek márkájú bébiételben. A zöldségekkel és burgonyával gazdagított tonhalas termékből több hazai vállalkozáshoz szállítottak. A Nébih haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett hazai cégekkel, és megbizonyosodott arról, hogy a vállalkozások mindegyike kivonta a forgalomból a terméket.

Ez durva: magyar alapanyagokból készül a németek karácsonyi menüje

2020. december 10. 11:26
Karácsonykor túlnyomórészt Magyarországról és Lengyelországból importált libahús kerül az asztalokra Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.