Varga lepattintotta tárcájáról a túlórakeret bővítésének szándékát

2018. november 27. 07:30
Hosszú hónapok vajúdása után a kormány elé kerülnek a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak a versenyképesség javítására irányuló fő javaslatai. 

Ezek közül Varga Mihály pénzügyminiszter, a Tanács elnöke a sajtó munkatársai számára hat fontosnak ítélt területet emelt ki: az adózás egyszerűsítését, az adóadminisztráció gyorsítását, a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzését és a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítását. A versenyképességi csomag révén a GDP 0,5 százalékpontos javulására számítanak. A program 2021 végéig lesz érvényes, és végrehajtásáról negyedévente készül beszámoló a kormány számára. A miniszter a túlórakeret bővítésének szándékát a tárcától elhárította, mondván ezért a javaslatot benyújtó két kormánypárti képviselő a felelős. Álláspontja szerint mindenkoron a munkaadónak és a munkavállalónak kell egymással megállapodnia, úgy hogy az mind a két félnek jó legyen. A jövő évi bérmegállapodás határidejéül az év végét jelölte meg, nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 2016-tól érvényes megállapodást annak lejárta után meghosszabbítják. Szavaiból kitűnt, hogy az szja mérséklése nincs napirenden, azt a GDP növekedésétől teszik majd függővé. Viszont a szakképzési hozzájárulás mértéke csökkenhet, akárcsak az innovációs járadéké is.

 

nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Hosszú hétvégék és ledolgozós szombatok 2019-ben

2019. január 09. 08:22
Idén is lesznek hosszú hétvégék, bár kevesebb, mint 2018-ban volt. Mindössze 3 szombati munkanap várható, a karácsony rekordhosszúságú, hatnapos lesz - írja az alon.hu

Amíg a munkaerő megbecsülése nem változik, hiába igyekeznek a közvetítők

2019. január 24. 08:16
A munkaerőigényt jelen piaci körülmények között nem könnyű kiszolgálnia a munkaerő-kölcsönző, -közvetítő cégeknek, ugyanakkor nem lehetetlen. Azonban több humán szolgáltató cégnél is egybehangzóan kiemelték: nagyon sok múlik a megrendelőkön vagyis a munkaadókon, akik sok esetben még mindig nem alkalmazkodtak az aktuális munkaerő-piaci helyzethez. Vagy túl válogatósak, vagy olyan feltételekkel akarnak dolgoztatni, amire ma, ha lehet is embert találni, megtartani nem sokáig tudják, és akkor a kör kezdődik elölről.