Varga lepattintotta tárcájáról a túlórakeret bővítésének szándékát

2018. november 27. 07:30
Hosszú hónapok vajúdása után a kormány elé kerülnek a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak a versenyképesség javítására irányuló fő javaslatai. 

Ezek közül Varga Mihály pénzügyminiszter, a Tanács elnöke a sajtó munkatársai számára hat fontosnak ítélt területet emelt ki: az adózás egyszerűsítését, az adóadminisztráció gyorsítását, a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzését és a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítását. A versenyképességi csomag révén a GDP 0,5 százalékpontos javulására számítanak. A program 2021 végéig lesz érvényes, és végrehajtásáról negyedévente készül beszámoló a kormány számára. A miniszter a túlórakeret bővítésének szándékát a tárcától elhárította, mondván ezért a javaslatot benyújtó két kormánypárti képviselő a felelős. Álláspontja szerint mindenkoron a munkaadónak és a munkavállalónak kell egymással megállapodnia, úgy hogy az mind a két félnek jó legyen. A jövő évi bérmegállapodás határidejéül az év végét jelölte meg, nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 2016-tól érvényes megállapodást annak lejárta után meghosszabbítják. Szavaiból kitűnt, hogy az szja mérséklése nincs napirenden, azt a GDP növekedésétől teszik majd függővé. Viszont a szakképzési hozzájárulás mértéke csökkenhet, akárcsak az innovációs járadéké is.

 

nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Megjelentek a részletes magyar munkanélküliségi adatok

2020. május 07. 08:35
Több mint ezer főt érintett csoportos leépítés márciusban, miközben a 281 ezer álláskereső több mint 45%-a nem kapott pénzbeli támogatást - többek között ez derült ki a most megjelent, márciusra vonatkozó munkanélküliségi adatokból. A hónapban közel 60 ezer álláskereső kérte nyilvántartásba vételét az illetékes járási/kerületi hivatalnál.

Előbb futunk ki a munkaerőből, mint a munkahelyekből

2018. november 26. 10:50
Stratégiai munkaerő-tervezés nélkül nem lehet megúszni. Demográfiai okokból jön a munkaerőkrízis, ami 2030-ra szinte a világ minden nagy gazdaságát érinteni fogja, különböző mértékben. Lesz, ahol a szükséges munkaerő negyede hiányozni fog. Tehetségek hiányában pedig egyre jobban oda kell figyelni a szervezeti kultúrára, hogy a munkavállalók számára mi az, ami egy vállalatnál fontos: például a kapcsolat a kollégákkal, a vezetővel valamint a munka és magánélet egyensúlya. Minderről beszélgettünk Rainer Strackkal, a Boston Consulting Group (BCG) senior partnerével az EMEA régió People & Organization vezetőjével, annak kapcsán, hogy négy év után újra megjelent a cég Decoding Global Talent című tanulmánya, amelynek egyik fő szerzője.