Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

2022. december 05. 11:02
A kormány legfőbb célja a következő időszakban, hogy mérsékelje az áremelkedéseket, és mindent megtegyen azért, hogy az infláció elkezdjen csökkenni - erről beszélt a pénzügyminiszter a tegnapi Bayer show-ban. Varga Mihály azt is elmondta, hogy jelenleg is a jövő évi költségvetés újratervezésén dolgoznak, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az inflációs helyzet.
 
Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése
Pezsgőt azért ne bontsunk annak hatására, hogy most a bizottság jóváhagy bizonyos kifizetéseket, vagy elenged bizonyos megállapodásokat. Ennek kőkeményen a jövő évben be kell majd vasalni a pénzügyi lábát is, azaz le kell hívnunk a támogatásokat ahhoz, hogy a magyar gazdaság többletforráshoz tudjon jutni - mondta a pénzügyminiszter a Bayer Show-ban. 
 
Varga Mihály beszélt arról a hitelről is, melyet az Európai Unió vesz fel, hogy pénzt küldjön Ukrajnába. A miniszter úgy fogalmazott: szerinte nem érdemes részt venni közös uniós hitelfelvételben.
 
forrás:hirtv.hu

Kapcsolódó cikkek

Természetpusztítás Budapesten

2023. július 18. 14:59
A Pilisi Parkerdő Zrt. idén májusban a hazánkban megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen 40 facsemetét ültetett el a XX. kerületi Újtelepi Parkerdőben. A faültetés az atlétikai világszövetség, a World Athletics fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának közös, jelképes akciója volt. Most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték kétharmadát elpusztították.

Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy

2023. november 30. 16:23
Összefonódási kérelem érkezett be a GVH-hoz, hogy a korábbi hírekben szereplő arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – szúrta ki a 24.hu.