Védett madarakat veszélyeztet a földárverés

2015. december 07. 13:32
"A védett madarak élőhelyét is veszélyezteti az állami földárverés. Olyan területeket is dobra vernek ugyanis, amelyeken túzokok fészkelnek. Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a Natura 2000-es földterületek privatizációja miatt. A Jobbik is tiltakozik: szerintük magasabb uniós támogatások miatt vetettek szemet a spekulánsok a természetvédelmi területekre.
A túzok tavaly az "Év madara" volt, idén a földprivatizáció egyik vesztese lehet. A természetvédők ezért kérték az agrárminisztertől, hogy ne adják el azokat a természetvédelmi területeket, amelyeken a hazai túzokállomány fészkel."
 

„Tulajdonjogon keresztül sokkal erősebb jogosítványai vannak az államnak, mint az általános jogszabályi szabályozáson keresztül, azaz pontosan meghatározhatja, hogy az adott földterületen konkrétan mit lehet és mit nem lehet csinálni” – fejtette ki Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ügyvezető igazgatója a Hír TV reggeli műsorában.

 

További részeletek az alábbi linken olvashatóak:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/vedett-madarakat-veszelyeztet-a-foldarveres-1317052

 

Forrás:

http://hirtv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Hangsúlyt kap a körforgásos gazdaság

2021. január 11. 09:19
A karbonsemleges gazdaságra történő átállást önálló operatív program segítheti Magyarországon a 2021-2027-es uniós ciklusban. Az igazságos átmenet jegyében a fosszilis tüzelőanyagoktól nagymértékben függő megyéket - Baranyát, Hevest és Borsod-Abaúj-Zemplént - külön is segítenék.

A negatív állattenyésztési kampány ellen a NAK is csatlakozott

2019. december 04. 09:05
Tévhiteket oszlat el a #meatthefacts elnevezésű európai kampány, amelyet a kontinens gazdái indítottak, hogy megcáfolják a állattenyésztést érintő alaptalan vádakat, illetve felhívják a figyelmet az állattartás pozitív hatásaira. A kezdeményezéshez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is csatlakozott.