VI. Székkutasi Regionális Szántóverseny Hódmezővásárhelyen PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁRSÁG Hírek Államtitkár KIEMELT SZAKMAI TERÜLETEK Szakdiplomaták hírei VI. Székkutasi Regionális Szán

2016. augusztus 05. 08:28
Az idei évben 120 éves hódmezővásárhelyi agrárképzés jubileumi programjainak sorában Hódmezővásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Tangazdaságában rendezik a Székkutason már hagyományossá vált regionális szántóversenyt szombaton.
 

A rendezvény Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának köszöntőjével veszi kezdetét kilenc órakor, ezt követően a szántóverseny következik, az eredményhirdetést délután fél öt órakor tartják.

Hazánkban a különböző szintű szántóversenyeket a Magyar Szántóverseny Egyesület szervezi, a versenyeket pedig a Szántó Világszövetség szabályainak hazai adaptációja szerint kell lebonyolítani. Minden versenyzőnek egy tarlón kimért parcellát kell felszántania. A székkutasi regionális szántóversenyen hat kategóriában mérik össze tudásukat a gazdálkodók: rajthoz állnak a 2-3 és 4-5 fejes ágyekét, a 2-3 és 4-5 fejes váltva forgatós ekét húzó traktorok vezetői, valamint a lófogatosok és veterán traktorosok is.

Az érdeklődőket szántóföldi gép- és talajművelési bemutatóval, népművészeti programokkal, hagyományos gazdálkodási eszközök bemutatójával, bálagurító és gumicsizma-hajító versennyel és kirakodóvásárral várják.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park

2017. augusztus 04. 08:23
Honvédségi helikopterek is részt vesznek az oltásban

Fazekas: Mezőhegyes agrártörténeti kincs

2016. május 26. 08:48
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatták a munkát a képviselők szerdán délután.