vMájus 31-ig kell bevallani az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

2018. május 25. 06:32
Május 31-ig nyújthatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplők. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeretné felhívni az érintettek figyelmét, hogy az esetleges problémák elkerülése érdekében a kötelezettséget ne halasszák az utolsó pillanatra.

Az elektronikus bevallási felülete az idei évtől új helyen, az Ügyfélprofil menüpontban érhető el a hivatal honlapján. A vonatkozó meghatalmazások kezelése és létrehozása a továbbiakban szintén itt történik. Az új felületen – az ügyfélkapus azonosítást és belépést követően – az érintettek elérhetik az előző évek során elkészült meghatalmazásokat is.

A díjbevallási folyamattal kapcsolatos segédlet, továbbá a témát érintő hasznos információk elérhetőek a Nébih honlapján.

A díjbevallás beadási határideje 2018. május 31., így tehát alig egy hét maradt a kötelezettség szankciómentes teljesítésére. A megváltozott felületre, illetve az emiatt esetlegesen felmerülő kérdésekre való tekintettel a Nébih azt javasolja, hogy a bevallás benyújtását az érintettek ne halasszák az utolsó pillanatra!

Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére.

magyarmezogazdasag,hu

 

Kapcsolódó cikkek

50 ezer forint: minden család ennyi élelmiszert dob a szemétbe

2016. október 12. 07:42
Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ennek hozzávetőleg egynegyede a háztartásokban. Egy átlagos magyar család évente 50 ezer forintnyi élelmiszert dob a szemétbe.

Mégsem mindig szabad a munkavállalás?

2018. szeptember 06. 09:14
Az Európai Unió alapjogai közé tartozik a tagállamok közötti mozgás szabadsága, és az ezzel együtt járó jogok. Így többek között a szabad munkavállalás lehetősége, valamint az is, hogy a tagállamok polgáraival szemben nem érvényesülhet diszkrimináció nemzetiség alapján. A lefektetett jogokkal nincs is gond, azonban a gyakorlatban nem mindig működik a dolog ennyire simán. Erről készített most összehasonlító jelentést, konkrét ügyeken keresztül is bemutatva a problémákat a FRA, az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége.