Zöldségfeldolgozó üzemet adták át Keléden

2016. július 13. 08:07
A Startmunka Program keretében 30 millió forintos beruházás történt Keléden. Ez a fejlesztés az egész térség fejlődésének, jövőképének sokat segít – hangsúlyozta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy a kelédiek felismerték a térség adottságait és lehetőségeit. Ezért a közelmúltban konyhakerti növények termesztésébe kezdtek, és a továbbfejlődésre esélyt látva zöldségfeldolgozó üzemet hoztak létre, amellyel még több embernek biztosíthatnak munkát.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a feldolgozó üzemben előállított termékek alapanyagait saját maguk termelik a helyiek. Az üzem mára 40 embernek biztosít megbízható munkalehetőséget. A jelenleg még csak zöldségfeldolgozással foglalkozó üzem tervei között szerepel gyümölcsösök telepítése is. Ez is jól mutatja, hogy a helyiek lelkesedése és tenni akarása példaértékű lehet más települések számára is.

Méltán lehet büszke Vas megye Keléd községre, hiszen ez a település a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri oklevélben részesült.

V. Németh Zsolt külön kiemelte, hogy a magyar kormány az életteli közösségek erejében bízik. Ezért is támogatta a Start közmunka program keretében összetartó, tenni akaró települések mintaprojektjeit.

Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu

Kapcsolódó cikkek

Március 15-e öröksége

2019. március 18. 07:32
A márciusi ifjak a 12 pontban megfogalmazták az ország előtt álló legsürgetőbb feladatokat: kiálltak a sajtó szabadságáéért, a törvény előtti egyenlőségért, a közös teherviselésért… ám azt kevesen tudják, hogy a 1848. március 15-e a társadalmi folyamatokat is felgyorsította; végső soron lehetővé tette a munkaidő maximalizálását vagy a kollektív szerződések megkötését is.

Gyászol a csapat

2019. október 01. 11:01
Folytatva a HR-esek dilemmáit, az előző posztomban írtak szinte eltörpülnek emellett. A gyászhelyzetekben érvényesül igazán, hogy emberekkel bánni a cégen belül egy külön szakma, amit kritikus minden cég üzletmenetére nézve is – amíg a cégben emberek dolgoznak… Amikor egy tragikus és/vagy váratlan sokk merül fel a munkahelyi csapatban, a HR-es legfontosabb kérdése, hogy vajon bíznak-e annyira a benne, hogy ő ilyenkor a megfelelő lépéseket megtehesse, vagy teljes elutasítással találja szembe magát? Egyáltalán, mik lesznek a megfelelő lépések?