Magunkról


 

Kedves Látogató!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a MÉDOSZ nevében. Aki csak most ismerkedik velünk annak azt a legérdemesebb tudni rólunk, hogy mi szakszervezetként, politikai pártoktól függetlenül, főként a mezőgazdaság, az erdészet, az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területén dolgozókat képviseljük. Ezek az ágazatok a hazai gazdasági élet meghatározó területei, ennek ellenére az átlagkeresetek itt a legalacsonyabbak. Ebből adódóan is kiemelt feladatunknak tekintjük a tagokkal való szoros kapcsolattartást, problémáik kezelésének elsődlegességét. Ezen célok elérése motiválta a szervezeti felépítésünket is.

A szakszervezetek a rendszerváltást követően felaprózódtak. Külön-külön, vagy laza szövetségekben próbálták megvalósítani az érdekképviseletet. Mi ezt az elsők között ismertük fel és tettünk az erők összekovácsolása érdekében. Rendelkezünk azokkal a szellemi és anyagi forrásokkal, amelyek biztos alapot teremtenek, elsősorban az életben maradással küzdő kisebb szakszervezeteknek, hogy identitásuk megtartása mellett tovább folytathassák tevékenységüket.

Kedves Olvasó, mi elsősorban a vidék szakszervezetének valljuk magunkat, de sorainkba várunk mindenkit, aki elfogadja alapszabályunkat, velünk együtt érez felelősséget a munka világának legnagyobb értékéért, a dolgozó emberért.

 

dr. Huiber Tibor elnök

Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari, Vízügyi és Vendéglátó Dolgozók Szakszervezete