Hírek

Sztrájkok zavarhatnak be karácsony előtt a Heathrow-n és a Eurostarnál

2022. december 05. 11:34
Sztrájkok zavarhatnak be karácsony előtt a Heathrow-n és a Eurostarnál
A Heathrow repülőtéren, a járataival Londont Párizzsal és Brüsszellel összekötő Eurostar vasúttársaságnál és a brit belföldi vonatokon is várhatók sztrájkok karácsony előtt.
December 16-tól kezdődően 72 órán keresztül készül sztrájkolni a földi kiszolgáló személyzet egy része a Heathrow repülőtéren az érintett szakszervezet tájékoztatása szerint.

,,Tanuljunk egymástól” program

2022. december 05. 11:29
,,Tanuljunk egymástól” program
A Hechta Kft. az elmúlt időben egyre több videófilmet készített főleg az Amalgerol®, Magyarország egyik első növény- és talajkondicionáló készítményével kapcsolatos termelői tapasztalatokról. Ezek a filmek olyan sikert arattak, hogy a vállalat egyéb termékeiről is újabb felvételek láthattak napvilágot. A folyamat közben kiderült, hogy a termelők nem csak a készítményekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg, hanem beszélnek technológiák sikerességéről, megoldásokról, így a filmek akár oktatóanyagnak is tekinthetők. A tapasztalatokra alapozva kezdődött meg az ötlet kiterjesztése és a ,,Tanuljunk egymástól” program életre hívása.

Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra

2022. december 05. 11:09
Már elérhető a KAP kalkulátor a 2023–2027-es támogatási időszakra
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara KAP kalkulátorával minden érdeklődő kiszámíthatja a termeléstől független támogatások, valamint a termeléshez kötött támogatások várható összegét.

Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

2022. december 05. 11:02
Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése
A kormány legfőbb célja a következő időszakban, hogy mérsékelje az áremelkedéseket, és mindent megtegyen azért, hogy az infláció elkezdjen csökkenni - erről beszélt a pénzügyminiszter a tegnapi Bayer show-ban. Varga Mihály azt is elmondta, hogy jelenleg is a jövő évi költségvetés újratervezésén dolgoznak, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az inflációs helyzet.
 

A szakértő szerint a benzinárstop veszélyben van, az ellátás nincs

2022. december 05. 10:54
A szakértő szerint a benzinárstop veszélyben van, az ellátás nincs
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz, vagy nem lesz.
 
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Hortay Olivér szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.

Egyre kevesebbet vásárolnak a boltokban a magyarok

2022. december 05. 10:46
Egyre kevesebbet vásárolnak a boltokban a magyarok
Októberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,4%-kal elmaradt az előző havi szinttől, ezzel folytatódott a cikkcakkos, összességében stagnáló trend. Ezt a képet ugyanakkor nagyon rontja, hogy az üzemanyagforgalmat leszámítva a kiskereskedelmi volumen már elmarad az egy évvel ezelőttitől.
 

A tél hírnöke – a csodálatos hósármány!

2022. december 05. 10:23
A tél hírnöke – a csodálatos hósármány!
A hósármányt a tél hírnökének is szokták nevezni a Kárpát-medencében, mivel általában akkor tűnik fel ezen a területen, amikor már javában zajlik a tél, mostani cikkünkben ezt a csodálatos madarat mutatjuk be nektek! 

Tanuljunk egymástól! No-Till közelről

2022. december 05. 10:09
Tanuljunk egymástól! No-Till közelről
Egyre többet és többet hall mindenki arról, hogy a változó körülményekhez az agráriumban is alkalmazkodni kell, hisz nem biztos, hogy mindig a korábban bevált szokások, tradíciók hozzák a várt eredményeket. Bár van olyan közmondásunk, hogy „A járt utat járatlanért ne hagyd el”, de van olyan is, hogy „Aki mer, az nyer”. Igen döntse el mindenki, melyikben hisz, melyik a számára döntő. Mindemellett érdemes áttekinteni az egyre több váltani kívánó gazdálkodó tapasztalatait, ajánlásait, esetileg aggályait.

Karácsonyváró programok hazánk csodálatos kastélyaiban

2022. december 02. 11:34
Karácsonyváró programok hazánk csodálatos kastélyaiban
Adventi rendezvényeknek ad otthont több úrilak 2022 decemberében.
Az ünnepi, meghitt programoknak kivételes helyszínt biztosítanak a kastélyok, melyek többsége – az elmúlt időszakban – megújult és ismét régi pompájában tündököl.
 
Különleges koncertek, rendhagyó tárlatvezetések, családi programok – hogy csak néhányat említsünk az adventi rendezvények közül. De érkezik a Mikulás is, sőt, mézeskalács, vagy épp forralt bor illata is körbelengi a régmúlt időket idéző épületek.
 

Karácsonyi vásárok és programok 2022

2022. december 02. 10:48
Karácsonyi vásárok és programok 2022
Közös gyertyagyújtással, lélekemelő gondolatok tolmácsolásával, családi- és szórakoztató programokkal, adventi vásárral, vagy több hetes karácsonyi forgataggal ünneplik advent időszakát hazánk számos településén 2022 decemberében.
Többnyire advent első hétvégéjén kezdődnek a programsorozatok, ám néhány településen már egy héttel korábban megnyitottak a karácsonyi vásárok.
«12345678910...»