Kapcsolódó tartalmak: agrártámogatás

Hír: Nagy csapás a Brexit: szívják a fogukat a farmerek

2016. július 11. 14:40
 
Fura helyzet alakult ki az Egyesült Királyságban a Brexit szavazás eredményeként. A brit farmerek ugyan hagyományosan csepülték az Európai Unió bürokratikus agrárpolitikáját, de a kilépés a vaskos támogatások és a bőséges kelet-európai szezonális munkaerő forrás elvesztését is jelenti. Nem is beszélve az unió piacáról.

Hír: Agrártámogatások előlegfizetése - októbertől

2016. augusztus 23. 08:33
 
Előreláthatólag idén ősszel, október közepén elindulhat az agrártámogatások előlegfizetése. Bár az új uniós agrártámogatási rendszerben várhatók "finomhangolások", maga a szisztéma nem csak több feladatot, de több lehetőséget is ad a gazdáknak. A tejágazat számára további 63 milliárdot, a kertészeti gépvásárlásra 18 milliárdot, az AKG programra 40 milliárdot különítettek még el – közölte Budapest.

Hír: Fazekasék nem engedik, hogy Brüsszel bevándorlókra költsön

2016. szeptember 05. 08:22
 
Hosszú távon fenn kell tartani a magyar gazdák érdekeit szolgáló uniós agrártámogatási rendszert Magyarország álláspontja szerint. Az agrárforrások nem csoportosíthatók át a bevándorlási kérdés kezelésére, vagy például „rovarfehérjékre épülő húsféleségek előállítására”.

Hír: Visszaéltek az agrártámogatással

2016. október 25. 09:32
 
Mesterségesen megnövelték az erdészeti gépek árát, így jutottak jogosulatlan uniós és hazai agrártámogatáshoz azok az elkövetők, akik ellen most a Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat.

Hír: Minden vidékfejlesztési pályázat elérhető

2017. április 11. 07:30
 
A vidékfejlesztési program valamennyi pályázati felhívását meghirdették március 31-ével, ami a 2014 és 2020 közötti időszakra 1300 milliárd forint összegű európai uniós keretet biztosít Magyarországnak – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a kiskőrösi agrárexpón megtartott sajtótájékoztatón – közölte az MTI.

Hír: Brüsszel kegyes lesz? - 2020 után is jöhetnek agrártámogatások

2017. május 04. 07:33
 
Sok magyar gazda aggódik az uniós agrártámogatások 2020 utáni elapadása miatt. Részben most megnyugodhatnak, hiszen a Copa-Cogeca a jelenlegi helyzet továbbfejlesztését kívánja, míg az Európai Bizottság a területi és strukturális kiegyenlítés folytatását szorgalmazza. Magyarország közben az olcsó pénz után sóvárog, a beruházási támogatások, és az ehhez szükséges pénzügyi források vissza nem térítendő támogatások formájában történő fenntartását hangoztatja.

Hír: Agrártámogatások 2020 után is

2017. július 20. 08:30
 
Kiemelkedő jelentőségű találkozót tartottak július 18-án Brüsszelben a Visegrádi Csoport és a Balti országok mezőgazdaságért felelős miniszterei. Fazekas Sándor magyar földművelésügyi miniszter kiemelte, hogy Magyarország célja, hogy a 2020 utáni KAP a mezőgazdasági termelőket szolgálja, és az agrárpénzeket továbbra is az agrártermelők kapják – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Hír: V4-nyilatkozat az agrártámogatások megőrzéséért

2017. október 11. 07:43
 
A visegrádi és balti országok közösen álltak ki a megfelelő forrásokkal ellátott, erős, kétpilléres Közös Agrárpolitika fenntartása mellett Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.
 

Hír: Az agrártámogatásokért tárgyalt Czerván

2017. október 12. 07:47
 
Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a brüsszeli ülésen bemutatta a Visegrádi Csoport és a Balti országok mezőgazdasági miniszterei által, a KAP jövőjéről július 18-án aláírt közös nyilatkozatot. A dokumentumot Bulgária, Horvátország és Románia is támogatásáról biztosította. Czerván Brüsszelben találkozott a dán Környezetvédelmi és Élelmezésügyi Minisztérium helyettes államtitkárával is, akivel a GMO-t tartalmazó élelmiszerek piacról való kitiltásának jövőbeli lehetőségeiről folytatott kétoldalú megbeszélést – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Hír: Az átlagember nem sokallja az agrártámogatásokat

2018. február 27. 07:49
 
28 tagállamból 28 ezer ember mondhatta el, mennyire tartja jogosnak az agráriumból élők támogatását, és arról, hogy a támogatások jó célokat szolgálnak-e.
«12»