Kapcsolódó tartalmak: ár

Hír: A 30-38 forintos tojás még éppen eladható

2016. március 16. 08:04
 
Nem valószínű, hogy emelkedni fog a tojás ára.

Hír: A meggypiacon termés- és árprognózis rendszert hoznak létre

2016. március 30. 11:16
 
A piaci átláthatóság növelése érdekében termés- és árprognózis rendszert hoz létre a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az ipari meggy piacán - mondta a FruitVeB elnöke az MTI-nek.

Hír: Nyárig kell várni a magasabb kukoricaárakra?

2016. április 22. 09:23
 
Bizonytalanok a 2016. évi kukoricatermés kilátásai. Egyelőre türelemmel kell lenni az idei termésű termény árazását illetően. A piac egyelőre kivár.

Hír: Nagyon megdrágultak a gyümölcsök és a burgonya

2016. május 13. 08:02
 
Lassult a mezőgazdasági árak növekedése márciusban Márciusban a mezőgazdasági termelői árak 2,0 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest a februári 2,8 százalék után - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).  
 

Hír: Elképesztő, milyen olcsó lett idén a méz

2016. május 13. 08:25
 
Rendkívül nyomottak a mézárak az európai piacon, mivel a tavalyi készletek, illetve a kínai, ukrán és dél-amerikai importtételek komoly árcsökkenést okoznak. Egyelőre nem tudni, hogy a tavaszi fagyok miként befolyásolják majd az árakat, de az biztos, hogy nálunk jelentős méztermés-kiesés lesz.

Hír: Az idei meggytermés egyharmada is elfagyhatott

2016. május 25. 08:14
 
A feldolgozók képviselői majd csak ezután döntenek az árakról Becslések alapján a kora tavaszi fagykárok miatt mintegy 30 százalékkal kevesebb meggy terem idén, a felvásárlási árak pedig emelkedhetnek, aminek érdekében egységes ármegállapodást kellene kötniük a termelőknek a feldolgozókkal - közölte a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) kedden. 
 

Hír: A kormány a magyar tejtermelők mellett áll, minden eszközt bevet az érdekükben

2016. május 25. 08:20
 
A Földművelésügyi Minisztérium tisztában van a nemzetközi és hazai tejpiacon zajló kedvezőtlen piaci folyamatok súlyosságával. A kormány a magyar tejtermelők mellett áll és a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az ágazat stabilizációja érdekében.

Hír: Na, ezért van nálunk is egyre nagyobb válság

2016. június 13. 13:39
 
Áprilisában 0,4%-kal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához képest. A növekedés a növényi termékek árának 4,2%-os emelkedésével függött össze, miközben az élő állatok és állati termékek ára 6,2%-kal csökkent. Így a válsággal küzdő állattenyésztők - főként a tej- és a sertéstermelők - pozíciója tovább romlott.

Hír: Drasztikus lépés: vágóhídra küldik a teheneket

2016. június 13. 15:10
 
Felszámolja tehenészetét a tej felvásárlási árának drasztikus csökkenése és a nagyüzemek számára kevesebb támogatás miatt a Fűzvölgyi Agrár Zrt. A Zala megyei cégnél azért döntöttek így, mert a cég a megtermelt tejen hosszú ideje literenként több mint 20 forintot bukik a hazai és az uniós támogatások ellenére is.

Hír: Egekben a termőföld ára, de még így is ez a legjobb befektetés

2016. június 22. 08:32
 
Az évtizedes távlatban is töretlen termőföldárak tavaly 14 százalékkal még tovább nőttek, a forgalom pedig a felére csökkent.