Kapcsolódó tartalmak: gabona

Hír: A takarmányok áfáját is a sertéséhez igazíthatnák

2016. április 26. 08:00
 
A 27 százalékos áfa a csalások melegágya.

Hír: Várakozáson és átlagon felüli gabonatermés várható az idén

2016. július 11. 14:44
 
A mintegy egymillió hektáron vetett őszi búza huszonöt százalékát már betakarították, a termésátlag 5,5 tonna hektáronként - ismertette Fazekas Sándor a legfrissebb aratási eredményeket pénteken a Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.

Hír: Gabonatermesztők: az aratással várhatóan augusztus elejére végeznek

2016. július 26. 08:45
 
Az idei aratással várhatóan augusztus elejére végeznek a gazdálkodók az országban, amennyiben kedvező lesz az időjárás, nem esik az eső - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.

Hír: Elkezdődött a rajzás, 10 éve nem volt ekkora veszélyben a napraforgó

2016. július 28. 08:08
 
A gyapottok bagolylepke rajzása hatalmas károkat okozhat a napraforgó mellett a kukoricában is. A hernyók ellen már nincs hatékony védekezési lehetőség.

Hír: Agyonnyomhatnak bennünket is a hatalmas gabonahegyek

2016. október 24. 08:25
 
A világban tapasztalható gabonadömping tartósan lenyomja a felvásárlási árakat, de a tejtermelők sem számíthatnak túl sok jóra, hiszen a nyerstej ára – a közelmúltban tapasztalható emelkedés ellenére – aligha fogja újra átlépni a 100 Ft-os lélektani határt - hangzott el a Portfolio és az agrárszektor.hu által rendezett Agrárgazdasági Szakmai Napok kecskeméti állomásán. Válság sújtja a kertészeti ágazatot is, ahol már a betakarításhoz szükséges élőmunkaerő sem áll rendelkezésre.

Hír: A gabona áfacsökkentését kezdeményezik

2017. február 23. 07:27
 
A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség - derül ki a Világgazdaságból.

Hír: Az agrártárca elkötelezett a mezőgazdasági termékek feldolgozottsági szintjének növelésében

2017. április 05. 07:39
 
A Földművelésügyi Minisztérium agrárpolitikájának célja, a hazánkban megtermelt gabona minél nagyobb arányú felhasználása az állattenyésztés és az élelmiszeripar területén, ebben a folyamatban pedig egyre komolyabb szerephez jutnak a bioüzemanyag-gyártó cégek- hangsúlyozta az agrártárca miniszterhelyettese a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szakmai konferencián.

Hír: Meglódult az év elején a gabonaexport

2017. április 27. 07:37
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek részesedése a teljes nemzetgazdasági exportból 2017 első hónapjában 8,4 százalék, az importból 5,7 százalék volt. Ezek közül is a gabona kivitele alakult a legkedvezőbben.

Hír: Nem hoz kenyérár-emelkedést az élelmiszerkönyvi változás

2017. június 20. 09:00
 
A Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai csütörtökön lépnek hatályba. Az új előírások bevezetéséhez féléves türelmi időt adott a törvényalkotó, így ez az idő elegendő volt a pékeknek a felkészülésre.

Hír: A felmelegedés gátolja, hogy egyre több gabonát arassunk

2018. január 09. 12:59
 
Miért stagnálnak az árpa, a búza, a kukorica és a rozs termésátlagai Magyarországon és általában az egész régióban? Két magyar kutató elemzése szerint a korábbinál magasabb átlaghőmérsékleteknek jelentős szerepük van e negatív folyamatokban.
«123»