Kapcsolódó tartalmak: pék

Hír: Saját pékség lisztdrágulás idején: így csinálja egy magyar családi gazdaság

2021. január 26. 09:03
 
A lehetőségekhez képest a lehető legnagyobb haszonnal művelték a kárpótlással visszakapott földeket. Raktárakat építettek nemcsak maguknak, hanem a környezetükben lévő új gazdáknak is. Malmot emeltek a búza helyben történő őrléséhez, és péküzemet építettek a liszt feldolgozásához. Most gluténmentes termékek nagyobb volumenű gyártásáról tárgyalnak. A Borbás farm több mint két és fél évtizedes története a változó körülményekhez történő igazodásról is szól.

Esemény: Pék szakmunkás tanulók országos versenye

2014. február 24. 19:34
 
SZKTI verseny

Hír: Tömegesen állhatnak le a hazai pékségek: elszálltak az árak, mi lesz így?

2021. október 14. 08:55
 
Nem mintha ez az ősidők óta fogyasztott ételünk túlzottan rászorulna a hírverésre, de közeleg október 16-a, a Kenyér Világnapja. Egy ünnep, amit azzal a céllal hívtak életre, hogy legalább ezen az egy napon kicsit jobban odafigyeljünk erre a filléresnek gondolt élelmiszerünkre. A világnapot már közel 30 ország ünnepli, elsősorban karitatív okokból, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Bár nekünk magyaroknak hagyományosan van egy kenyérszenteléssel megfejelt augusztus 20-ai „új kenyér” ünnepünk is, ez az októberi világnap mégis más tartalommal bír. Alkalmat adhat arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hazai sütőipar aktuális problémáira is.
«12»