Kapcsolódó tartalmak: szennyezés

Hír: Műanyag az élelmiszerekben?

2016. április 28. 10:33
 
A mikroműanyagok már az édesvizekben is igen nagy mennyiségben fordulnak elő, vajon az élelmiszereinkben is jelen vannak?

Hír: Nem drágul a tojás az európai botrány miatt

2017. augusztus 21. 07:02
 
A szennyezett tojások darabszáma és volumene nem éri el azt a szintet, hogy az árban változást okozzon, azonban a piaci folyamatokat befolyásolhatja. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolja, hogy vásárláskor a magyar étkezési tojásokat részesítsék előnyben a fogyasztók.

Hír: Most azzal vádolják Trumpot, hogy az amerikaiak egészségével játszik

2017. november 20. 08:10
 
Hatalmas veszélyeket látnak egyes amerikai élelmiszerbiztonsági szakértők abban, hogy Donald Trump kormánya kitolná azt a határidőt, amikortól az USA farmereinek kötelező vízteszteket kellene végezniük gazdaságaikban. A vízvizsgálatokat élelmiszerbiztonsági szempontok miatt írnák elő, ezért szakértők szerint a tesztek későbbi elrendelése komoly humánegészségügyi kockázatokat okozhat.

Hír: Szennyezett tej - megszólalt a Nébih

2018. május 15. 09:19
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) egyelőre nincs információja arról, hogy valóban szennyezett lenne a tej bizonyos üzletláncokban, sem arról, hogy bárki megbetegedett volna beszennyezett terméktől; egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet - mondta Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője kedd reggel az M1-en.

Hír: Nincs mérgező tej az áruházláncok polcain

2018. május 15. 09:21
 
Több millió forintot követelhetett az érintett áruházaktól az UHT tejek megmérgezésével fenyegetőző személy, tettét azonban vélhetően nem hajtotta végre. A zsaroló indítékát egyelőre homály fedi, ugyanakkor ágazati forrásaink szerint azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy célja a hazai tejfeldolgozás ellehetetlenítése és a magyar termékekkel szembeni fogyasztói bizalom csorbítása volt.

Hír: Ideje megnyomni a vészcsengőt- kipusztulóban a fél világ a műanyagok miatt

2019. augusztus 12. 08:14
 
Egy új kutatás szerint már mindennapos a partra vetett bálnák és delfinek gyomrában a műanyag, amely hosszú szenvedésre és pusztulásra ítéli őket.

Hír: 1 eldobott cigarettacsikk=1000 liter szennyezett víz!

2020. március 02. 10:32
 
A dohányzással kapcsolatban viszonylag kevés esetben kerül szóba az a tény, hogy mekkora hatást gyakorol a környezetre. Azzal még talán többet is foglalkozunk, hogy a dohánynövény termesztésre mit jelent a Földre, így ránk nézve, de az, hogy a cigarettázással járó hulladék mit is jelent, el szokott sikkadni.