30 EZER GYERMEKNEK TARTOTTAK ELŐADÁSOKAT AZ ISKOLÁBAN AZ ERDŐ PROGRAMBAN

2024. június 26. 15:43
A februárban meghirdetett Iskolában az erdő program keretében 500 intézményben 30 ezer gyermek számára tartottak foglalkozásokat az erdőpedagógusok április eleje és az iskolaév zárása között - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ma Budakeszin.
30 EZER GYERMEKNEK TARTOTTAK ELŐADÁSOKAT AZ ISKOLÁBAN AZ ERDŐ PROGRAMBAN
Zambó Péter az Iskolában az erdő program első ütemének eredményeiről elmondta, hogy a meghirdetett 500 helyre egy nap alatt elfogytak a helyek. Hozzátette, hogy a program rendezvényei az Energiaügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium együttműködésének keretében jöttek lére. A programban a két minisztérium mellett az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és az állami erdészeti társaságok szakemberei vettek részt, 46 erdőpedagógus tartotta a kialakított módszertan szerinti foglalkozásokat átlagosan 10-10 iskolában - tette hozzá az államtitkár.
Fotó: Fekete István
 
Zambó Péter beszélt arról, hogy a program 2024 őszén folytatódik és várják újabb 500 oktatási intézmény jelentkezését. A regisztrációs felület 2024 augusztus végén nyílik meg. A legtöbb intézmény, 79, Pest vármegyében pályázott sikeresen, megyénként átlagosan 20-30 iskola vett részt a programban - fűzte hozzá az államtitkár.
 
Fotó: Fekete istván
 
Pintér Eszter, az Iskolában az erdő program szakmai vezetője elmondta, hogy a programban a gyerekek közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, megismerkedhetnek az erdőket gondozó, fenntartó szakemberek munkájával is. Emellett lehetőséget kapnak arra, hogy új ismereteket szerezzenek, kulcskompetenciákat fejlesszenek és megérthetik, hogy miért fontosak az erdők, a természet - tette hozzá.
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A németországi kisgazdaságok is bajban vannak, nem bírnak talpon maradni

2024. február 15. 16:38
A gazdaságok száma megfeleződik a következő 20 évben Németországban (is) a közgazdászok szerint. Leginkább a kicsik tűnnek el, amelyek képtelenek megfelelni a pénzügyi követelményeknek.

Rangos díjakat kapott a New Holland új T7.270 Methane Power CNG traktora

2024. február 16. 18:11
A New Holland új T7.270 Methane Power CNG traktora a Lamma Show 2024 innovációs díjának győztese és egy másik elismerést is "bezsebelt".
 
A New Holland új T7.270 Methane Power CNG traktora a Lamma Show 2024 Innovation Awards győztese és a Future Farming Innovation kategóriában is elismerést kapott – számolt be a sikerről az agrimachinery.trade.