A bogácsi fürdőtől a pincékig lehet tekerni a Bükkalján

2024. október 17. 17:58
Az Eger és Miskolc közötti kerékpárút újabb szakaszát avatták föl ünnepélyesen. A Bogácsi fürdőtől a daróci pincékig vezet az útvonal, amely a bükkaljai kerékpárút része.
A bogácsi fürdőtől a pincékig lehet tekerni a Bükkalján
A bükkaljai kerékpárút újabb szakaszát adták át
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap
 
Az Eger felől Miskolc irányába tartó bükkaljai kerékpárút középső, Bogács és Tibolddaróc közötti szakaszát adták át ünnepélyesen szombaton Bogácson.
 
Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere elmondta, 2010-ben találkozott először Tisza-tótól a Bükkig húzódó kerékpárút terveivel, mostanra Mezőkövesdtől Bükkzsércig, valamint Szomolyától Miskolcig vezet kerékpáros útvonal. A bükkaljai útvonalról elmondta, azt szakemberekkel közösen járták be, az Egererdő Zrt. szerint a megvalósult út hol szerencsés, hol nem szerencsés helyen megy, de elkészült. Tibolddarócon a borturizmust, Tardon a matyó hagyományok iránti érdeklődést, Bogácson a gyógyfürdőt segítheti. Fölsorolta, a települések belterületén felfestéssel jelölték ki az utat, Tard és Tibolddaróc között 4,2 kilométer hosszon új mezőgazdasági út épült, majd Tard és Bogács között a meglévő önkormányzati utat aszfaltozták újra. Mindez összesen 838 millió forintba került, az eredeti európai uniós támogatást meg kellett növelni.
A bükkaljai kerékpárút további szakaszait is átadják majd
Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat elnöke sir Mark Cavendish profi kerékpározót (aki idén szakaszt nyert a Tour de Hongrie-n) idézte a biciklizés jelentőségéről, valamint kiemelte, milyen természeti szépségekben lehet gyönyörködni a tekerés közben, s az egészséges életmódban játszott szerepét is méltatta. Tállai András országgyűlési képviselő szerint a 2018-ban nyertessé nyilvánított beruházást segítette az Aktív Magyarország államtitkárság is, s nem is mindenki bízott a megvalósulásában, de végül megépült. Azon vannak, hogy megépüljön az Eger és Szomolya közötti szakasz is, amellyel teljessé válna, s az országban elsőként két megyei jogú várost kötne össze kerékpárút.
HEOL - Több mint három milliárdba kerülhet a bükkaljai kerékpárút
Egy túratippet is adott, bogácsi fürdés után érdemes elmenni Tardra megnézni a matyó örökséget, majd átbiciklizni Tibolddarócra, megnézni a pincéket és megkóstolni a borokat. Utána már csak a visszautat kell valahogy megoldani. Elmondta, két hét múlva a Szomolya és Bogács közötti utat adják át ünnepélyesen.
 
forrás: heol.hu

Kapcsolódó cikkek

Brutális dugóra kell készülni szombaton az M0-s és az M7-es térségében

2023. október 26. 09:53
Az M0–M7 csomópontban az október elején megkezdett burkolatfelújítási munkálatok folytatásaként 2023. október 28-án, szombaton egy napra újabb csomóponti ágat zárnak le a forgalom elől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, akik figyelmeztetnek: a térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

A nyár sokat lendített a pálinka piacán

2023. augusztus 31. 15:51
Leveseket, mártásokat, desszerteket is ízesíthetünk vele. Ez pedig nem más, mint a pálinka, ami nem csak kísérőként, hanem egy menüsor bármelyik fogásában is használható. A kereslet növelése érdekében számos főzde a párlatkészítés mellett vendéglátással is foglalkozik: kóstolókat, vacsorákat szerveznek. Az egyre népszerűbb pálinkavacsorákon az ételek mellé nem csak borokat, hanem pálinkákat kínálnak a vendégeknek.