A kisvasutakat ünneplik szombaton Balatonfenyvesen

2024. szeptember 06. 16:51
Szeptember 7-én, szombaton tartja a MÁV-Sart a kisvasúti napot Balatonfenyvesen. A rendezvény ingyenesen látogatható, a vasúttársaság és Somogyszentpál önkormányzata több programmal is készül.  A rendezvény napján a kisvasúton 50 százalékos alkalmi kedvezménnyel lehet utazni Balatonfenyves és Somogyszentpál között, Magyarországról pedig bárhonnan 50 százalékos kedvezménnyel lehet Balatonfenyvesre utazni.
A kisvasutakat ünneplik szombaton Balatonfenyvesen
A szombati megnyitót követően 10:35-kor különvonat közlekedik Somogyszentpálra, amelyet a tavaly év végén Balatonfenyvesre érkezett, korábban a kecskeméti kisvasúton szolgált 490 053-as gőzmozdony húzza majd. A különvonat Somogyszentpálról 15:45-kor indul vissza Balatonfenyvesre.
 
A gőzösös utazáson kívül több programmal is készülnek a szervezők, Balatonfenyvesen műhelylátogatással és a keskeny nyomközű járművek kiállításával, míg Somogyszentpálon színpadi és családi programokkal, valamint kirakodóvásárral várják a kirándulókat.
 
A balatonfenyvesi kisvasút az egyetlen, egész évben üzemelő keskeny nyomtávú vonal az országban, amely nemcsak turisztikai látványosság, hanem a hivatásforgalmat is kiszolgálja. 2021-ben 20 év után újraépítették a csisztai ágat, így újból elérhetővé vált a Berek gyógyfürdője. A nyári hónapokban rengetegen keresik fel a kisvasutat, havi 30-35 ezren is megfordulnak a Nagyberekben vonaton. A tavalyi évben összesen 108 ezren utaztak a keskeny nyomtávon, míg az idei hőség ellenére is már több mint 70 ezren látogatták meg a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasutat 2024-ben.
 
A balatonfenyvesi kisvasúton ország- és vármegyebérletekkel, a Magyarország24, Somogy vármegye24 és a Balaton24 napijegyekkel is lehet utazni.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Megújult és új funkcióval bővült a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély lovardaépülete

2023. december 13. 18:30
A felújított lovardaépületben többek között a család történetét bemutató kiállítás kapott helyet.
November 20-án adták át ünnepi keretek között a fehérvárcsurgói kastély megújult lovardaépületét.

Itt a balatoni napijegy, kedvezményesen utazhatunk a tó körül

2024. július 03. 14:37
Egy 24 óráig érvényes jegy megvásárlásával gond nélkül utazhatunk a partmenti települések között vonattal és a Volánbusz helyközi járataival, sőt még a balatonfenyvesi kisvasúton is.