A légiirányítók hiányával indokolja a Wizz Air a járatkéséseket

2024. július 09. 16:05
A HungaroControl szerint azonban már növelték a korábbi években problémát okozó létszámot, illetve a földi kiszolgáló személyzet sem küzd már munkaerőhiánnyal a tapasztalatok alapján.
A légiirányítók hiányával indokolja a Wizz Air a járatkéséseket
A légi irányítás szűk keresztmetszetével küzd a repülés Európa-szerte – mondta el a Trend FM műsorában Radó András.
 
Nincs elég légi irányító, miután 2020-ban, a Covid alatti leállások miatt sokan elhagyták a szakmát. Azt, hogy a HungaroControl visszautasította a vádakat, így kommentálta a Wizz Air kommunikációs vezetője: „Lehet számokról beszélni, de attól még, hogy esetleg növekedett egyik évről a másikra a légi irányítók száma, az még nem jelenti azt, hogy elég légi irányító van a rendszerben."
 
Azt is hozzátette, hogy nem csak a budapesti indulásokkal és érkezésekkel kell számolni, nagyon sok olyan járat van, amely Magyarország fölött halad el, de nem itt száll le, ezeket is a magyar irányításnak kell kezelnie.
 
Erre jön rá még az időjárás is, ha valahol vihar van, akkor tankolni sem lehet. 2022-ben volt probléma az, hogy kevesen tudtak dolgozni a repülőtereken a földi kiszolgálásban, gyorsabban tért vissza a kereslet a Covid után, mint amire számítottak. Ezt mostanra kezelték, ilyen szempontból gond már nem lenne, de „arra nem voltunk felkészülve, hogy a légi irányítás keresztülhúzza a terveinket" – mondta.
 
Azoknak pedig, akik nagyon szigorú határidőre mennének, amelyet nagyon nem volna szabad lekésni, azt javasolta: induljanak el korábban, akár egy nappal előbb a tervezett meccs- vagy épp koncertnézés előtt.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kellemetlen hír a Balatonhoz készülőknek

2023. augusztus 07. 11:39
Habár a viharok lassan elvonulnak és a hét második felére 26-28 fokra melegszik a levegő, a tó vize egyelőre elég hűvös - és még sok idő kell a melegedéshez.

Betyárok emlékét és a vályogépítés titkait őrzi a balatoni pajta

2024. augusztus 03. 19:20
Közösségi térré alakították a teljes egészében bontott fából készült építményt.
A pajta a régi falusi világban a parasztgazda nélkülözhetetlen építményének számított, melyet állatok tartására, gabona, széna vagy dohány tárolására használtak, de kocsiszínként is funkcionált.