A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes

2023. november 20. 12:24
Ne feledjük, hogy magvetés nélkül nincs aratás, ahogyan erős vidék nélkül nincs erős és versenyképes Magyarország sem – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az őszi mezőgazdasági munkálatok végeztével rendezett ünnepi Hálaadó Napon, vasárnap, Egerben.
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes
A tárcavezető beszédében kiemelte, hazánk a nemzetközi piacokon is eredményes, magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdasággal és élelmiszeriparral rendelkezik. A magyar agrárium képes arra, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszerrel lássa el a magyar családokat. Békeidőben is stratégiai szerepe van, most pedig hatványozott a felelőssége – fűzte hozzá Nagy István, majd hangsúlyozta: gondoljon mindenki hálás szívvel a magyar gazdákra és az agráriumban dolgozókra, akik szorgalmának köszönhetően friss és biztonságos élelmiszer kerülhet a magyar családok asztalaira.
A magyar mezőgazdaság az ország védőbástyája, évezredek óta védelmezi és táplálja a Kárpát-medencében élőket, dolgozókat és termelőket. A hazai agrárium és vidékfejlesztés nemcsak a vidéken élő emberek ügye, hanem mindannyiunk közös felelőssége és jövője – emlékeztetett az agrárminiszter. Magyarország Kormánya kiáll a magyar érdekekért, legyen szó ukrán gabonáról, rezsicsökkentésről vagy az infláció visszaszorításáról – tette hozzá Nagy István.
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

Innováció felsőfokon: Antonio Carraro TONY 8700 V ősbemutató – Solt

2023. május 02. 11:23
Magyarországon még nem látott traktorok bemutatója.
 
Jöjjön el, és nézze meg az Agrolánc Kft. által szervezett Mezőgazdasági Road Show-n a TONY 8700 V ősbemutatóját, ami mellett a traktort ki is próbálhatja! Testközelből láthatja a többi – szőlőültetvények és gyümölcsösök számára kiválóan alkalmas – gépet és munkaeszközt is működés közben.

Rengeteg kérelmet a NAK segítségével adtak be a gazdák

2023. június 14. 15:46
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában. A határidőig, 2023. június 9-ig beadott 164.603 kérelem több mint 65 százalékának, 107.391 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei.