A magyar tojás jó tojás!

2016. október 28. 12:23
Teljes biztonsággal fogyaszthatók és jó minőségűek a magyar termelésből származó étkezési tojások – közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) annak kapcsán, hogy szalmonellával fertőzött lengyel tojások kerültek az európai piacra.
 

Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak és jó minőségűek a magyarországi telepeken termelt étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan vásárolhatják a hazai fogyasztók – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács azt javasolja, hogy a vásárlók keressék a magyar telepekről származó étkezési tojásokat az üzletekben. A minőséget, a biztonságot és a származást a Koronás Tojás védjegy is garantálja a fogyasztók számára.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiadott közleménye szerint szalmonellával fertőzött étkezési tojások kerültek az európai piacra, ahol több megbetegedést is okoztak. A szalmonellás tojásokat kibocsátó lengyel telepről egy kamionnyi szállítmány érkezett Magyarországra, de a termékek nem jutottak kereskedelmi forgalomba. A Nébih a behozott készletet zárolta, az agrártárca pedig elővigyázatossági okokból a lengyel tojások rendkívüli és fokozott ellenőrzését rendelte el a hazai piacon.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Közeledtek az álláspontok

2016. november 17. 08:16
Az utóbbi hetekben besűrűsödtek a VKF ülések, az álláspontok közeledtek a szociális partnerek és a kormány között. 2016. november 15-én a szociális partnerek és a kormányzat újra tárgyaltak.

Veszélyes vagy sem a gombaméreg a kenyérben?

2017. augusztus 21. 06:59
Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló viták. Eközben a vásárlók továbbra is fogyasztanak kenyeret, pékárut vagy gabonapelyhet, mégsem történnek tömeges, vagy súlyos megbetegedések. Ugyanakkor egyre több háztartásban otthon dolgozzák fel a megvásárolt gabonát, ami viszont veszéllyel járhat, ezért ezeket érdemes a bevizsgáltatni a legveszélyesebb toxinokra.