A magyar tojás jó tojás!

2016. október 28. 12:23
Teljes biztonsággal fogyaszthatók és jó minőségűek a magyar termelésből származó étkezési tojások – közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) annak kapcsán, hogy szalmonellával fertőzött lengyel tojások kerültek az európai piacra.
 

Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak és jó minőségűek a magyarországi telepeken termelt étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan vásárolhatják a hazai fogyasztók – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács azt javasolja, hogy a vásárlók keressék a magyar telepekről származó étkezési tojásokat az üzletekben. A minőséget, a biztonságot és a származást a Koronás Tojás védjegy is garantálja a fogyasztók számára.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiadott közleménye szerint szalmonellával fertőzött étkezési tojások kerültek az európai piacra, ahol több megbetegedést is okoztak. A szalmonellás tojásokat kibocsátó lengyel telepről egy kamionnyi szállítmány érkezett Magyarországra, de a termékek nem jutottak kereskedelmi forgalomba. A Nébih a behozott készletet zárolta, az agrártárca pedig elővigyázatossági okokból a lengyel tojások rendkívüli és fokozott ellenőrzését rendelte el a hazai piacon.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Az alma terméktanács aggasztónak tartja az alacsony felvásárlási árakat

2016. szeptember 12. 08:51
Az alacsony alma felvásárlási árak miatt aggódik az alma terméktanács, a szervezet elnöksége közleményben arra hívta fel a figyelmet, ha az árak a következő években nem emelkednek érdemben, visszaeshet a termelés.

Húszezer hektáron van víz alatt az őszi búza

2016. február 26. 07:56
Belvíz helyzetről kérdezték - A gazdák vetési kárai -
2 perces interjú: Vancsura József a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke