A tüntetések hatására így segíti a termelőket a román kormány

2024. január 22. 12:50
Romániában több eredményt sikerült elérni a tüntető gazdáknak, mint Ausztriában.
A tüntetések hatására így segíti a termelőket a román kormány
Mint arról a Krónika online romániai hírportál beszámolt: hektáronként százeurós plusztámogatást kapnak a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdák; B-kategóriás járművezetői jogosítvánnyal is lehet közutakon traktort vezetni és több erőgép mentesül a műszaki vizsga alól. A mezőgazdasági minisztérium azt is megígérte, hogy a gázolaj jelentősen megemelkedett jövedéki adójának egy részét visszatérítik.
 
A több mint egy hete tartó gazdatüntetések nyomására, a gazdaszervezetek résztvevőivel folytatott egyeztetések nyomán a mezőgazdasági minisztérium javaslatára az említett új kedvezményeket és támogatásokat fogadta el a kormány. Ezek közül most a legfontosabb a szántóföldi növénytermesztésben igényelhető hektáronkénti százeurós támogatás a 2023 őszén elvetett mezőgazdasági területekre. A plusztámogatást minden olyan mezőgazdasági termelő megkapja, aki tavaly őszi vetésű szántóföldi növényekkel szerepelt a hivatalos nyilvántartásban és legalább egy hektár (!) szántóterületet művel. A támogatást 2024. június 30-ig utalják a gazdák bankszámláira.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.

Életveszély miatt erdőlátogatási tilalom egyes területeken

2024. június 13. 17:05
Felázott az erdőtalaj és a fakidőlések kockázata jelentősen megnőtt.
 
Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., a tiltás szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre – közölte a Gemenc Zrt. ma.