Agromix projekt szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvény

2023. április 27. 11:35
Ismertetik a vegyes gazdálkodás és az agrár-erdészeti rendszerek előnyeit.
 
A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület meghívja az érdeklődőket az Agromix projekt keretén belül szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvényére.
 
Agromix projekt szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvény
Időpont:  2023. április 28.
Helyszín: Zebegény és Nagymaros
 
A CEEweb már több mint 25 éve dolgozik a biodiverzitás megőrzése érdekében, számos határon átnyúló projekt megvalósítását támogatják a kelet-közép-európai régióban. Az Agromix (Horizon 2020) projekt célja, hogy ismertesse a vegyes gazdálkodás és az agrár-erdészeti rendszerek előnyeit, valamint, hogy összehozza a kutatókat, gazdálkodókat és politikai döntéshozókat és támogassa a fenntarthatóbb, reziliens és hatékony földhasználatra, erdőgazdálkodási és mezőgazdasági gyakorlatokra való áttérést Európában.
 
A rendezvény alkalmat biztosít az Agromix projekt keretében eddig megvalósult, vegyes és agrárerdőgazdálkodáshoz kapcsolódó szakpolitikai kutatómunka eredményeinek bemutatására, továbbá az érintett felek, a döntéshozók, gazdálkodók és kutatók közötti tapasztalatcserére és az ismereteik bővítésére.
 
Részletes információk
 
Időpont: 2023. április 28.
Helyszín:
  • Műhelymunka: Natura Hill Vendégház és Étterem, Zebegény
  • Terepi bemutató: Szelídgesztenyések, Nagymaros
  • Regisztráció: a résztvevők száma limitált, a részvételi szándékot űrlap kitöltésével kell jelezni.
  • Kapcsolattartó:
Magyar Linda, projekt koordinátor (lmagyar@ceeweb.org, +36 30 160 0030)
Varga Ádám, projekt asszisztens (avarga@ceeweb.org, +36 30 327 1270)
A programmal és előadókkal a későbbiekben jelentkeznek. A rendezvényen az ellátást, és a terepi bemutató során utazást biztosítják.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Boros nyár a Velencei-tónál

2023. július 26. 16:21
A Velencei-tóhoz tervezett vízparti strandolást, gyalogtúrát, vagy a tókerülő kerékpáros kirándulást érdemes borkóstolással, pincetúrával is kiegészíteni, hiszen a környéken egyre több a minőségi borokat kínáló pincészet. Agárdtól Pákozdig számos borászatot találunk, ahol megkóstolhatjuk, mit is tud ez a különleges vidék.

Rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben

2023. május 24. 13:55
Úgy tűnik, az El Niño és az üvegházhatású gázok miatt rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) frissen megjelent jelentése szerint 2023 és 2027 között 98 százalék a valószínűsége annak, hogy legalább egy évben megdől a hőmérsékleti rekord. A szakértők szerint az is aláírható, hogy az ötéves átlag magasabb lesz, mint az előző öt évé.