Ahol életre kel a vidék! Érkezik az OMÉK, Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

2023. szeptember 18. 15:29
A vásárt szervező Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum jócskán gondoskodik a vendégcsalogató kavalkádról.
 
Kézműves kirakodóvásárral, gyermekkoncertekkel, állatsimogatóval, gasztroudvarral és még számtalan interaktív programmal várják a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) látogatóit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. október 20-22. között.
Ahol életre kel a vidék! Érkezik az OMÉK, Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye
Az ország egyik legnagyobb agráreseménye igazi családi programot, tartalmas kikapcsolódást kínál, ugyanakkor az agrárszakma képviselőinek is fontos találkozóhelye. A szervezők legfőbb célja, hogy a programok ne csak szórakoztassanak, de ismeretet is bővítsenek azzal, hogy betekintést engednek a gazdálkodás, a természetközeli életmód mindennapjaiba. A mindössze ezer forintot kóstáló belépőtől azt remélik, hogy széles tömegek számára válik vonzóvá és elérhetővé az esemény.
omék
 
Ízek, élmények, fellépők
A vásárt szervező Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum jócskán gondoskodik a vendégcsalogató kavalkádról: ezúttal is megrendezik a Kárpát-medence egyik legnagyobb termelői vásárát, ahol biotermékek, húskészítmények, mézek, házi és kézműves készítmények tömkelege várja az ínyencségekre nyitott közönséget.
 
A legkisebbeket olyan népszerű előadók szórakoztatják majd a három napos esemény alatt, mint az Alma együttes, Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de fellép Janicsák Veca, Rutkai Bori Banda, Berecz András és a Lajta Néptáncegyüttes is. A kézműves udvarban kipróbálhatják a florárium (más néven palackkert) készítést, lesz használt anyagokból retextil és kosárfonás foglalkozás.
termelői vásár
Megrendezik a Kárpát-medence egyik legnagyobb termelői vásárát, ahol biotermékek, húskészítmények, mézek, házi és kézműves készítmények tömkelege várja az ínyencségekre nyitott közönséget – fotók: AMC
 
Borbás Marcsi és McMenemy Márk a kertészkedést népszerűsíti
 
A kertészkedés szerelmeseinek, vagy az iránta érdeklődőknek lehet majd izgalmas program a két népszerű televíziós műsorvezető, Borbás Marcsi és McMenemy Márk előadása. A Kert Tv közkedvelt arca inkább a felnőtteknek, Borbás Marcsi pedig inkább a gyerekeknek igyekszik kedvet csinálni ahhoz, hogy szívesen foglalkozzanak a növényekkel. Marcsi ezen kívül gasztronómiai bemutatóval is várja majd látogatókat.
 
A szabadtéri helyszíneken egyebek mellett ládavasút, valamint állatsimogató várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar. A közel 1000 négyzetméteres kültéri területen megvalósuló bemutatótér egy direkt erre a célra épített, és a későbbiekben újra felhasználható kör alakú, fedett fa építményben kap helyet, ahol a karámok minden oldalról körüljárhatóak lesznek.
álllatsímogató
Állatsimogató várja a kicsiket és nagyokat egyaránt – fotó: AMC
 
Agrárszakmai találkozóhely
A szórakoztatást, kikapcsolódást kínáló programok sokasága mellett az OMÉK természetesen a szakmának is szól. A HUNGEXPO „A” pavilonja éppen ezért a szakmai szervezetek, nagyvállalatok, az élelmiszer- és agrárgazdaságban szerepet vállaló termelők, feldolgozók számára kínál majd bemutatkozási lehetőséget.
 
Az Agrármarketing Centrum exporfejlesztéssel foglalkozó tevékenységét, a Hungarian Food Business Programot is megismerhetik egy több száz négyzetméteres, kb. 40 hazai céget felvonultató standon. Itt rendezik majd meg 2023. október 20-án a Hungarian Food Summit találkozót, amelyen a hazai cégek mintegy 80-100 külföldi befektetővel tárgyalhatnak és köthetnek üzletet.
programok
Elmaradhatatlan az őshonos magyar állatokat bemutató udvar – fotó: AMC
 
Sokszínű program, kedvező ár
A szervezők az idei évben fontos szempontnak tartották, hogy az OMÉK látogatása ne terhelje meg túlságosan a családi kasszát. Noha a programok sokasága és színvonala bármelyik országos nagyrendezvénnyel vetekszik, ez a belépőjegyek árán nem mutatkozik majd. A felnőtt belépőjegy mindössze ezer forintba kerül, a hat év alatti gyermekeknek ingyenes a bejutás, valamint kétezer forintért családi jegy vásárolható két felnőtt és két (18 év alatti) gyermek részére.
 
További híreket, érdekességeket, illetve hamarosan a pontos programokat is megtalálhatják a folyamatosan frissülő, omek.amc.hu oldalon.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ukrajna rekordmennyiségű fagyasztott málnát exportált 2022-ben

2023. augusztus 01. 15:00
Az ukrán bogyós gyümölcs termelők 2022-ben a korábbi rekordot megdöntve növelni tudták a fagyasztott málna exportját. Ez különösen elképesztő, ha figyelembe vesszük az orosz háború miatti rendkívül nehéz körülményeket, Ukrajna egyes területeinek megszállását, a munkaerőhiányt, a nagyon drága és nehéz logisztikát, valamint a rendszeres orosz támadásokat polgári infrastruktúra ellen, különösen az energiatermelő és -elosztó rendszerek ellen.

AGROmashEXPO 2024

2024. január 10. 16:16
A következő AGROmashEXPO időpontja: 2024. január 24-27.
 
Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás - egy program, ahova érdemes elmenni.