Augusztusban ismét Szentlőrinci Mezőgépnapok

2023. augusztus 02. 16:18
Szentlőrincen a mezőgépeké lesz a terep.
 
Több éves szakmai hagyományt követve a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány és szakmai partnerei ismét várják a gazdálkodókat a kétnapos szakmai rendezvényre!
 
Augusztusban ismét Szentlőrinci Mezőgépnapok
4 éve egy új szakmai koncepció mentén indult el a Szántóföldi gép- és technológia bemutató, mely 2022-től kibővült tematikával és új néven Szentlőrinci Mezőgépnapok néven várja a szakma iránt érdeklődő gazdálkodókat.
 
A MEZŐGÉPNAPOK két napon keresztül a mezőgazdasági technikák és technológiák színe-javát vonultatja majd fel az agráriumban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődők számára.
 
A rendezvény két legfőbb programeleme az állógép bemutató és a szántóföldi gyakorlati bemutató. A szervezők célja, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációiból, új gyakorlataiból, precíziós megoldásaiból minél több bemutatásra kerüljön.
 
Időpont: 2023. augusztus 9-10.
Helyszín: Szentlőrinci Rendezvény Centrum és a közelében kialakított szántóföldi gyakorlati bemutatóterület
 
A számos Baranya megyei agráresemény között idén is ez lesz az a komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket, s ahol a gyakorlatban, kézzel fogható közelségben is megtekinthető lesz a sok újdonság.
 
A rendezvényt megnyitja 2023. augusztus 9-én, 9.30-kor dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
 
A programmal kapcsolatos híreket, új információkat természetesen megtalálják a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány honlapján és Facebook oldalán.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A hirtelen drágulás után esett a búza és a kukorica ára

2023. július 18. 13:58
Amerikában vegyesen alakultak a terményárak, míg Európában inkább enyhe vásárlói túlsúly érvényesült. Chicagóban a búza 1,2 százalékkal, a kukorica pedig 1,6 százalékkal lett olcsóbb miközben a szójabab 0,4 százalékkal, a repce pedig 0,8 százalékkal drágult. Európában a malmi búza, a kukorica és a repce kurzusa is pluszban zárt, ám a takarmánybúza értéke csökkent.

„Hihetetlen űrt töltött be” – emlékezés Schmidt Egon ornitológusra

2023. február 02. 13:47
A Kossuth-díjas író egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életútjáról Orbán Zoltánnal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjével beszélgettünk.
 
Schmidt Egon írói munkássága körülbelül száz könyvből áll, de több mint 3500 ismeretterjesztő írása is megjelent. Igazán nagy ismertsége talán mégis a Magyar Rádió Oxigén című műsorának köszönhető, amiben 17 éven át jelentkezett heti rendszerességgel madaras rovatával, az ő jellegzetes orgánumán – fogalmazott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.