Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára

2023. július 28. 14:20
Az utóbbi hetek árzuhanása tovább folytatódik a sógoroknál a vöröshagyma nagybani piacán - írta cikkében a FruitVeb. 
 
A vöröshagyma értékesítése az előző hetek trendjének megfelelően folytatódik Ausztriában: áttelelő hagyma van a piacokon, különösen a kis méretű tételek dominálnak, nagy átmérőjű hagyma gyakorlatilag nincs a piacon.
Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára
Várhatóan a jövő hét végén kezdődhet meg a nyári hagyma forgalmazása, de a méretproblémákon ez sem fog segíteni, mivel a lisztharmat-fertőzést nem sikerült kordában tartani a területek jelentős részén.
És bár az áttelelő hagyma készletekre még sokáig szükség lesz a piacon, az árnyomás továbbra sem enyhül: a tisztított, válogatott, ládás kiszerelésű, közepes méretű tételek nagybani ára minőségtől függően a múlt heti 55-65 euró/100 kg-ról 50-60 euró/100 kg közé csökkent – tavaly ilyenkor 18-23 euró/100 kg közötti árakat regisztráltak.
 
forrás: agrotrend.hu/ FruitVeb

Kapcsolódó cikkek

Hosszú kajszibarack szezonra számíthatunk

2024. július 01. 15:30
Kiváló termésre, a tavalyi duplájára és hosszú szezonra is számíthatnak idén a kajszibarack termesztők - közölte közösségi oldalán az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, a kajszibarack, mint kultúrnövény, nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem táplálkozástani értékei és gazdasági potenciálja miatt is kiemelt figyelmet érdemel.

Mégsem a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc” ?

2023. július 10. 13:31
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-vel szemben, mert a cég a reklámkampányaiban vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc” – közölte a GVH.