Az agrárágazati civil szervezeteket támogató 2024. évi pályázat eredménye

2024. augusztus 08. 15:03
Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok és rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma.
Az agrárágazati civil szervezeteket támogató 2024. évi pályázat eredménye
Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok és rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma, amelyek által a mezőgazdaságban és az agrárágazat területén tevékenykedő ágazati civil szervezetek az Agrárminisztérium által is kiemelten fontosnak tartott feladatokat tudnak átvenni, valamint kiemelt szerepet vállalni abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések.
Az agrárágazati civil szervezeteket támogató 2024. évi pályázat eredménye -  Trade magazin
A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló 50 millió forint keretösszegből 39 civil szervezet tervezett programja valósulhat meg.
 
A 2024. évi pályázati felhívásra 138 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját. Ennek eredményeként a 138 pályázatból 109 darab felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 39 civil szervezet részesül támogatásban. A nyertesek átlagosan egymillió-kétszáznyolcvanezer forintot kapnak a 2024. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.
 
A pályázati döntés itt érhető el.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Új járványvédelmi intézkedések a madárinfluenza miatt

2023. április 17. 10:09
A baromfik betelepítésére és mozgatására vonatkozó ideiglenes szabályokat vezettek be.
 
A magas patogenitású madárinfluenza jelenléte miatt 2023. március 24-től kezdődően visszavonásig az országos főállatorvos új járványvédelmi intézkedéseket rendelt el – írja a Nébih
 
Milyen esetekben engedélyezhető az újratelepítés?
Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyék korlátozás alatt nem álló területein az újratelepítés, vagyis a madárinfluenza-fertőzés miatt felszámolt állomány helyére telepítés engedélyezhető:

A víz kincs a lábunk alatt. De mindig elég jut majd belőle?

2023. március 22. 12:02
A víz fontosságára nem csak a világnapján kellene odafigyelni.
 
A víz világnapja minden évben március 22-ére esik. A világnap célja, hogy tisztában legyünk a víz fontosságával és hogy milyen nagy veszélyben vannak a vízkészleteink. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és egy év múlva nyilvánították hivatalos világnappá.