Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Évértékelő elnökségi ülés
2018. február 12. 08:13
2018. február 6-án kihelyezett ülést tartott a LIGA Szakszervezetek elnöksége. A szervezet előző évi tevékenységének értékelése és az aktuális kihívások megtárgyalása mellett az Ifjúsági Bizottságba való delegálásokra is sor került.
Aktivizálná élelmiszeriparos tagjait az agrárkamara
2018. október 17. 08:02
Az élelmiszeriparosok mára úgy érezhetik, hogy nem idegen testként léteznek az agrárkamarában.