Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban

2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.

Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is. 

Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá. 

Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrármaffia továbbra is aktív

2017. június 07. 21:20
Olaszországban a maffia egyre jobban kiterjeszti tevékenységét a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területére is.

A követelések változatlanok

2018. május 14. 08:59
Az új kormány megalakulása után a LIGA Szakszervezetek továbbra is képviseli azokat a követeléseket, amelyeket a LIGA Szakszervezetek 2017. november 30-án elfogadott négyéves programja alapján a LIGA Szakszervezetek Elnöksége a 2018. március 6-i ülésén meghatározott.