Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Kulcsfontosságú a mezőgazdaság digitális átalakulása
2018. március 22. 10:19
A magyar élelmiszergazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál rejlik, amit digitális technológiák alkalmazásával lehetne kihasználni - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Nagykátán, az I. PREGA START konferencián.
Az élelmiszerbiztonsági célú adatelemzés témájában szervez konferenciát a Nébih
2018. január 26. 09:41
Konferencián mutatja be élelmiszerbiztonsági célú adatelemzői tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Lurdy Házban megrendezendő interaktív szakmai találkozóra március 1-jén kerül sor. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

