Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban

2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.

Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is. 

Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá. 

Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Így készül sokak kedvence, a nógrádi ropi

2018. június 25. 08:17
Osztrák recept alapján, 1971 óta gyártják. Sikerrel.

A mezőgazdaságban nem túl optimisták a munkaadók

2016. december 14. 08:50
A magyar munkaadók 19 százaléka létszámbővítést tervez. A mezőgazdaság, vadászat erdészet és halászat területén ez az arány 10 százalék körüli.