Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Idén korábban lehet megvenni a magyar primőr zöldségeket
2017. március 31. 07:41
Már április elején megérkeznek a magyar primőr zöldségek az üzletekbe és a piacokra. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatása szerint országszerte hamarabb juthatnak a vásárlók a friss zöldségekhez.
Munkahelyi biztonság és egészségvédelem
2017. május 22. 07:36
Az Európai Bizottság „Közös ügyünk a munkahelyi biztonság és egészségvédelem” címmel munkáltatók számára készült gyakorlati útmutatót tett közzé az EU munkavédelemre vonatkozó jogszabályainak és politikájának korszerűsítéséről szóló közleményének kiegészítéseként.