Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
2017. augusztus 15. 13:03
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán elmondta az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - írja az MTI.
Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá.
Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Egyre nehezebb idénymunkásokat találni
2018. június 04. 14:13
A mezőgazdasági idénymunkások száma ugyan jól mutat a foglalkoztatási statisztikában, de a külföldiek alkalmazása ellenére egyre nő a munkaerőhiány itt is – írja a Népszava hétfői számában.
Cafeteria 2019: milyen juttatást adjak jövőre?
2018. szeptember 06. 08:58
Egyelőre még kevesen tértek napirendre a júliusban elfogadott törvényi változások láttán. Végül is nem törölték el a cafeteria rendszert, csak nincs értelme fenntartani. 2019-ben a SZÉP kártyán kívül jelentéktelen juttatások maradtak, legalábbis olyan, ami minden munkavállalónak adható, nem sok.

