Bemutatkozik a New Holland TE6 ültetvénytraktor – új, különleges célgép a kínálatban

2023. május 30. 14:42
Többfunkciós traktor keskeny szőlőültetvényekre, elegáns és kompakt kialakítással, kiváló munkakomforttal és fordulékonysággal.
 
Az új termékcsaládot az olasz Pininfarina formatervező céggel együttműködésben megalkotott Straddle Tractor Concept ihlette, amelyről tavaly decemberben már tudósítottunk.
Bemutatkozik a New Holland TE6 ültetvénytraktor – új, különleges célgép a kínálatban
 
Célirányos kialakítás
Ez egy többfunkciós traktor vagy inkább célgép, amelyet keskeny szőlőültetvényekre terveztek elegáns és kompakt kialakítással, kiváló munkakomforttal és fordulékonysággal. Többféle munkaeszköz-kombinációval tud dolgozni, amelyek a fülkéből való kiszállás nélkül, gombnyomásra csatlakoztathatók a géphez.
traktor
A New Holland traktoroknál elérhető legjobb innovációkkal rendelkezik, beleértve a hatékony Intelliflow™ hidraulikarendszert és a MyPLM Connectet, maximalizálva a termelékenységet.
A New Holland TE6 termékcsalád - TE6.120N és TE6.150N – 2023 végétől lesz elérhető. Ahogy már említettük, az új, immáron szériakivitelű gépek formatervét a Straddle Tractor Concept ihlette, amelyet a New Holland az olasz Pininfarina formatervező céggel együttműködve alkotott meg, és 2022-ben elnyerte a Good Design Award és a German Design Award díjakat.
traktor
A Concept traktor futurisztikus és stílusos megjelenését a pezsgőspohár formája ihlette, tisztelgésként az olyan prémium bortermelő vidékek előtt, mint Champagne, Médoc és Burgundia.
 
Az új TE6.120N és TE6.150N a legszigorúbb elvárásoknak is eleget tesz a szűk szőlőültetvényeken. Az új traktorcsalád rendkívül multifunkcionális: három független szerszámzónával rendelkezik a többféle munkaeszköz-kombinációhoz. Emellett úgy tervezték, hogy extra gyors csatlakozást biztosítsanak – a permetezőgép esetében kevesebb mint 10 perc alatt –, az eszközcsere a fülkéből való kiszállás nélkül lehetséges. A maximális manőverezhetőséget a Superlight új kormányrendszer biztosítja.
traktor
Multifunkcionalitás, manőverezhetőség, kompakt kialakítás és teljesítmény: ezek az új gépcsalád kulcselemei, amelyek forradalmasítják a terpesz/portál rendszerű célgépek kínálatát. A legjobb minőséget a franciaországi Coëx-ben található központban végzett mérnöki és gyártási munkafolyamatok biztosítják, ahol ezek a traktorok készülnek, és amely a szőlő- és olajbogyó-szüretelő gépekre, valamint portálgépekre specializálódott, és világszerte kiszolgálja az ügyfeleket.
traktor
A dizájn és funkcionalitás sikeres összhangja a szőlőültetvényeken 
 
A New Holland új generációs traktorválasztékának többi tagjához hasonlóan a portálrendszerű szőlészeti gépek is innovatív technológiával vannak felszerelve: az Intelliview™ IV Plus kijelző és a hátulnézeti képernyők a traktor komplex irányítását és a munkakörnyezet folyamatos ellenőrzését teszik lehetővé, a My PLM Connect® pedig biztosítja a gépkezelők számára, hogy valós időben, a fülkében vagy egy távoli munkahelyről kezeljék az adatokat a hatékonyság és a termelékenység maximalizálása érdekében.
 
A Blue Power-fényezés a New Holland új stílusvonalait tükrözi. A merőben új fülke kényelmet és jó kilátást biztosít a gép környezetére.
traktor
 
Az FTP Industrial Stage V-ös motor megbízható haladást és munkatempót biztosít lejtőkön és emelkedőkön, az IntelliFlow hidraulikarendszer pedig kiegyensúlyozott erőelosztást biztosít a traktor minden funkciója számára.
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Öntözési közösség keretein belül jóval olcsóbb az öntözés

2023. június 26. 13:50
Szigeti Tamás egy több generáció óta működő, mezőgazdálkodással foglalkozó családi gazdálkodás tagja. Az agrárszakember az elsők között volt, akinek öntözési közösséget sikerült létrehoznia a Kalocsa környéki gazdálkodók összefogásával.
A közösség megszervezéséről, az együttműködésről, továbbá az agrár-generációváltásról és az új támogatási rendszerről kérdezte Czifrik Katalin újságírónk Szigeti Tamást az MMG Direkt legutóbbi adásában.

Magyar biodiverz magkeverékek

2023. március 29. 12:18
A díszkertészek februári szakmai konferenciáján több előadás érintette a magkeverékek kérdéskörét. A szakemberek hazai fejlesztésű biodiverz magkeverékek vetését javasolták zöldtetőkre és szabadföldre. Egy másik előadásban a vadvirágkeverékek és a virágos fűmagkeverékek alkalmazásának tudnivalóit összegezték.
Hosszú évek után végre van olyan magyar fejlesztésű magkeverék, ami sokféle őshonos szárazságtűrő fajból áll. Kétféle magkeverék kerül majd forgalomba, az egyiket biodiverz extenzív zöldtetőkre, a másikat szabadföldre és félextenzív zöldtetőkre szánják a szakemberek, tájékoztatta a hallgatóságot Dezsényi Péter, a Green Tech Concept Kft. műszaki igazgatója.