Bezárja egyik magyarországi gyárát a Henkel

2024. június 27. 20:12
Az év végéig bezárja körösladányi gyárát a Henkel. A Henkel a jövőben magyarországi termelői tevékenységét a környei gyárára fogja koncentrálni.
Bezárja egyik magyarországi gyárát a Henkel
A Henkel Consumer Brands üzletág európai ellátási láncának átalakítása részeként magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről döntött. Az átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a Henkel – közölte a cég. 
 
A Beol cikke szerint a döntés meghozatala a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé, ami a Henkel portfóliójában is változásokat eredményezett, és egyúttal termelési tevékenysége kiigazítását is szükségessé tette, ez pedig hatással volt a Körösladányban gyártott folyékony mosó- és tisztítószerek termékkategóriájára is. 
 
A cég közlése szerint a Henkel tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a körösladányi gyár bezárása.
 
A Henkel közölte, hogy támogatni akarja az érintett munkavállalókat ebben az időszakban. A következő hetekben a vállalat együtt fog működni a munkavállalók képviselőivel, valamint az érintett hatóságokkal, hogy a lehető legjobban szervezett átmenetet biztosítsa.
 
Mint írták, a Magyarországon számos kategóriában, például mosószerek, hajfestékek terén piacvezető Henkel Consumer Brands üzletág piaci jelenlétét nem érinti ez a konszolidáció, mivel a Körösladányban gyártott termékeket alapvetően nem Magyarországon értékesítik, hanem más európai országokba szállítják. 
 
A Henkel a jövőben magyarországi termelői tevékenységét a környei gyárára fogja koncentrálni, ahol multitechnológiás ragasztók előállítása zajlik. 
 
A vállalat továbbra is elkötelezett ügyfeleinek és fogyasztóinak kiszolgálása iránt, valamint amellett, hogy vonzó munkahelyeket kínáljon budapesti adminisztrációs és tudásközpontjában, illetve környei gyárban. 
 
A Henkel körösladányi üzeme a térség, illetve Békés megye legnagyobb hosszú távú stratégiai befektetője volt. A társaság évről évre újabb beruházásokat és fejlesztéseket valósított meg. 
 
A kormány segíti a Henkel Magyarország Kft. dolgozóinak elhelyezkedését
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fokozott figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat – közölte a szaktárca. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat aktív kapcsolatot tart a vállalattal, illetve a Békés Vármegyei Kormányhivatallal a dolgozók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében.
 
A foglalkoztatási szolgálat május végi adatai szerint Békés vármegyében közel 1200, a szomszédos vármegyékben pedig további több mint 16 ezer betöltetlen álláshely van, ami hozzájárulhat a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedéséhez. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már a tényleges elbocsátások kezdete előtt kész azonnali segítséget nyújtani a cég körösladányi üzemének esetében is. 
 
Az érintett, közel 500 munkavállalónak átképzések, munkaerő-közvetítés, illetve a különböző munkaerőpiaci programokba való bevonás formájában tudnak segítséget biztosítani. A munkából munkába elv érvényesítése érdekében a kormányhivatallal együttműködve állásbörzéket, csoportos tájékoztatókat szerveznek, ügyfélfogadási időben folyamatosan állnak az álláskeresők rendelkezésére a potenciális munkáltatók felderítése érdekében.
 
A dolgozók újbóli munkába állásának támogatását célozzák a kormányzat uniós és hazai finanszírozású mobilitást ösztönző és bértámogatási programjai egyaránt – zárta közleményét az NGM.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Döntöttek a 2023. évi, 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat legjobbjairól

2024. március 01. 16:03
A pályázat legjobbjai 2024. március 26-án ünnepélyes keretek között vehetik át a díjakat.
 
A Magyar Innovációs Szövetség által felkért 31 fős, elismert tudósokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, Csák János bírálóbizottsági elnök képviseletében Bódis László helyettes államtitkár és Kiss Ádám István az NKFIH elnökének vezetésével, meghozta döntését, és kiválasztotta a 2023. év legjobb, legjelentősebb innovációit.

Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma

2023. május 02. 11:38
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára.
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.