Célzott helyszíni ellenőrzések jönnek 6 támogatási jogcím esetében

2023. augusztus 17. 15:33
A növénytermesztési termeléshez kötött jogcímek esetében a víz mennyiségi, a tejelő tehéntartás esetében a víz minőségi szempontú védelmét garantáló előírások betartását ellenőrzik.
 
A hazai agrártámogatási rendszer egyik legfontosabb alappillére a termeléshez kötött támogatások jogcímcsoportja, ez ugyanis a támogatási  rendszer egyik legcélzottabb beavatkozás típusa, olvasható a kap.mnvh.eu oldalon.
Célzott helyszíni ellenőrzések jönnek 6 támogatási jogcím esetében
A zöldség- és gyümölcstermesztéstől kezdve egészen az állattenyésztési ágazatokig, illetve az azokat takarmánnyal részben ellátni képes fehérjenövények termesztéséig igen széles körben fejti ki jövedelempótló, kockázatcsökkentő hatását.
 
A korábbi időszakhoz képest az Európai Bizottság sokkal szigorúbb feltételekhez kötötte ezen támogatások fennmaradását. A NAK munkatársai készítettek egy áttekintő ábrát, amely bemutatja, hogy a víz keretirányelvvel való összhang megteremtése – mint új uniós elvárás – hogyan jelenik meg a nemzeti joganyagban, illetve annak milyen gyakorlati vetületei lesznek a kérelmek ellenőrzése és elbírálása során. 
 
További támogatásokkal kapcsolatos aktualitásokért ezt a cikket érdemes elolvasni.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Kevés nádat arattak a Balatonon. Mutatjuk, miért!

2023. március 27. 11:43
Most már többet nem is fognak. Véget ért a nádvágási szezon.
 
Véget ért a balatoni nádvágási szezon, az idén közel 62 hektárról sikerült learatni a növényt, ennek négyszerese-ötszöröse lenne az ideális – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI megkeresésére.
 
Az OVF tájékoztatása szerint a 2022-2023. évi nádvágási szezonban 6,16 hektáron történt haszonnád-, és 4,46 hektáron vízminőségvédelmi nádaratás a Balatonnál.

Újra itt van a madárinfluenza: kitört a járvány Hajdú-Bihar vármegyében

2023. november 07. 18:03
Nagyon fontos, hogy a baromfitartók most fokozottan betartsák a járványügyi előírásokat.
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Hajdú-Bihar vármegyében. Az érintett állomány felszámolása – már a gyanú alapján – kezdetét vette. Az újabb kitörés is igazolja, kiemelten fontos, hogy a baromfitartók fokozottan betartsák a járványügyi előírásokat.