CSAKNEM 20 EZER HEKTÁR FÖLDRÉSZLETET KÍNÁL MEGVÉTELRE AZ ÁLLAM

2024. május 29. 15:06
Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja. Az érintett területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, bárki tehet vételi ajánlatot.
CSAKNEM 20 EZER HEKTÁR FÖLDRÉSZLETET KÍNÁL MEGVÉTELRE AZ ÁLLAM
Az árverések 2024. évi ütemében csaknem 20 ezer hektár földrészletet kínálnak megvételre.
A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni.
Az árverések lebonyolítására 2024. július 1. és 2024. július 12. napja között kerül sor. Ezek időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást, amelyek 2024. május 29-étől az NFK honlapján elérhetők (nfk.gov.hu/arveresek). Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció, illetve az árverés időpontját és helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a Kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, valamint az árverések helyszínein is kifüggesztik. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.
Az eladásra kerülő földek listái és az értékesítési hirdetmények az NFK honlapján már elérhetők.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az EU enyhítené a GMO növényekre vonatkozó korlátozásokat

2023. július 05. 09:40
Az Európai Bizottság szerdán javaslatot terjeszt elő a génmódosított (GMO) növényekre vonatkozó jelenlegi korlátozások enyhítésére, amelyet környezetvédelmi szervezetek és baloldali törvényhozók máris élesen bírálnak.
 
A terv új akadályt gördíthet az EU zöld megállapodása elé, amelynek bizonyos elemi eddig is komoly vitát generáltak, az egyik érv a szigorú szabályozások ellen, hogy a mezőgazdasági termelőket nehéz helyzetbe hozza.

December 5.: a Talaj Világnapja

2022. december 06. 16:25
Életünk egyik alapja, táplálékaink forrása. Egy maréknyi mennyiségében több milliárdnyi mikroorganizmus lakik. Ezért is szenteljük ünneplésének e jeles napot: december 5. a Talaj világnapja.
 
Magyarországon a vízerózió 3 millió hektár, a szélerózió 1,8 millió hektár termőföldet érint. Miattuk évente mintegy 50 millió m3 talajt veszítünk el. Nem csoda hát, hogy felértékelődnek azok a művelési módszerek, amelyek a talajt és annak védelmét, megújulásának természetes módjait állítják a középpontba.