Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron
2023. augusztus 14. 17:38
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.

„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét" – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.
A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot.Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.
forrás: turizmus.com
Kapcsolódó cikkek
Megnyílt az új Utascentrum a Keleti pályaudvaron
2023. május 02. 13:08
Hétfőn hajnalban megnyílt a korszerű, modern és akadálymentesített Keleti Utascentrum a Keleti pályaudvaron.
Május 1-jén megnyílt a korszerű, modern és akadálymentesített Keleti Utascentrum a Keletiben. A fejlesztésnek köszönhetően a MÁV-START első teljesen komplex utaskiszolgáló tere jött létre az éves szinten már több mint 12,2 millió utazást lebonyolító pályaudvaron.
Mintegy 30 borász, 120 féle bor és pezsgősarok is várja a látogatókat a Cifra Borsétán Kecskeméten
2023. március 02. 12:46
Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március végén Kecskeméten - közölték a szervezők az MTI-vel.
A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra, gasztrokultúrára nyitott közönségének megszólítása, valamint a közösségépítés és hagyományteremtés mellett a Kunsági borvidék eseménypalettájának színesítése - fogalmazott Frittmann Péter borász, az esemény főszervezője a közleményben.