Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron

2023. augusztus 14. 17:38
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.
Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron
„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét" – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.
 
A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot.Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Októbertől végleg bezár a Gödöllői Erdei Vasút

2023. szeptember 27. 16:29
Október 2.-án véglegesen megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút. A Gödöllői Erdészeti Arborétum kezelője más koncepciót szán a terület hasznosítására, amibe a kisvasút nem illik bele.
 
 

Új kiállításokkal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. január 30. 12:33
Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató sajtótájékoztatón.