Dupla forrás a vidéki utak felújítására

2024. május 23. 14:27
A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a vidéki alsóbbrendű utak javításaira - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.
Dupla forrás a vidéki utak felújítására
Nagy Bálint elmondta: az alsóbbrendű utak kisebb javítási munkálataira, kátyúzásra eredetileg tervezett 5,7 milliárd forintot a kormány további 5 milliárd forinttal egészítette ki.
Útépítés, úttervezés - Index Fórum
A vidéki utak nagyobb felületű felújítási munkálatai keretében a tavalyi 239 kilométernyi után ebben az évben 357 kilométernyi útfelület újulhat meg, amihez a Magyar falu program 10 milliárd forint támogatása is hozzájárul - ismertette az államtitkár.
 
Nagy Bálint felidézte, hogy az utóbbi több mint tíz évben kiemelt feladata volt a kormánynak a gyorsforgalmi és a közúthálózat fejlesztése. Ezt az is indokolta, hogy ez idő alatt egymillióval nőtt a közúti forgalomban lévő járművek száma.
 
Az úthálózat fejlesztése, bővítése egyaránt fontos a balesetmegelőzés, a vidék megerősítése és a nemzetgazdaság fejlesztése szempontjából - fűzte hozzá.
Hiába az elmúlt évek útfelújítási dömpingje, Magyarország még mindig a  rossz utak országa
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Bérkülönbség feszíti már a kezdő munkavállalókat is

2024. március 11. 17:30
A legfrissebb diákbér kutatás szerint a fiatalok 1920 forintos órabérért dolgoznak átlagosan heti közel 20 órát. A nők és a férfiak közötti bérkülönbség már a fiatalok között is eléri a 9 százalékot.

Szerdától pénteking sztrájkol a Deutsche Bahn, magyar járatok is érintettek

2024. január 11. 18:34
A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban január 10-én szerdán hajnali 2 órától január 12-én pénteken 18 óráig munkabeszüntetést tartanak.