Együttműködési megállapodást kötött az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

2023. március 13. 10:00
A megállapodás értelmében - kihasználva az agrár- és élelmiszeripari, valamint a relációs partnerirodák szakmai információit  - az AMC számára a HEPA közös megjelenést biztosít a 2023-ban megrendezendő olyan szakmai eseményeken, mint a májusi milánói TUTTOFOOD Expo, a torontói SIAL Canada élelmiszeripari kiállítás, a bangkoki Thaifex Anuga Asia és a kairói Food Africa Expo.
Együttműködési megállapodást kötött az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség
Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgató-helyettese és Ondré Péter, az AMC Agrármarketing Centrum ügyvezetője együttműködési megállapodást írtak alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség székházában.
Fotó: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség
A közös megjelenésen túl az eseményeken bemutatásra kerül az AMC által létrehozott online kereskedelmi platform, a Hungarian Food Business Program, amely a magyar termékek minél szélesebb körű, nemzetközi színtéren való megjelenését segíti elő.
 
A felek továbbá megállapodtak abban is, hogy a partnerség összehangolása érdekében rendszeres, szakmai egyeztetéseket folytatnak.
Az együttműködési megállapodás egy újabb mérföldkövet jelenthet a hazai agrár- és élelmiszeripari szektorban jelenlévő vállalkozások számára, hiszen a HEPA közreműködésével az ágazatban érintett cégek újabb potenciális piacokat tárhatnak fel. A külföldi kiállításokon, szakmai találkozókon való részvétellel a hazai kis- és középvállalkozók népszerűsíteni tudják termékeiket, gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat építhetnek ki - többek között - a feltörekvő, harmadik országbeli gazdasági szereplőkkel.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/HEPA

Kapcsolódó cikkek

Budapesten ülésezett a 25 éves Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport

2024. június 12. 17:09
Az agrárium aktuális kihívásait és a gazdálkodók érdekérvényesítési lehetőségeit is áttekintették a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport ülésének résztvevői szerdán az Agrárminisztériumban (AM) – erről közleményben tájékoztatta az MTI-t a szaktárca.

Egy évtized levendula

2023. július 12. 14:33
A levendulatermesztés virágkora nagyjából öt évvel ezelőtt volt hazánkban, akkoriban igazi divattá vált a „levendulázás”. Továbbra is sokan szeretik a színe és az illata miatt, vagy a hozzá társított „vintage” vagy provance-i hangulata miatt – mondja Sabján-Ozsváth Emese, aki a Zala megyei Csömödéren közel egy évtizede foglalkozik levendulatermesztéssel és levendulás termékek készítésével.