Éjfélkor indul el a GINOP pályázata

2017. január 25. 12:30
Éjfélkor startol az új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó GINOP pályázat.

A legnépszerűbb kapacitásbővítő, GINOP-1.2.1-16-os kódszámú felhívásra ma éjféltől lehet benyújtani a támogatási kérelmeket. A pályázat keretösszege 18 milliárd forint, melyből várhatóan 150-250 db nyertes támogatnak a kiírás szerint.

 

Ma nyújthatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) két népszerű pályázatára, mindkét felhívásnál csaknem duplájára emelkedett az igényelhető összeg felső határa - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Új eszközökre és gépekre is lehet pályázni — fotó: Shutterstock

Az államtitkár felhívta a figyelmet: a kkv-k termelési kapacitásainak bővítésére 18 milliárd forint áll rendelkezésre, az elnyerhető vissza nem térítendő forrás 25 és 500 millió forint között lehet.

A támogatást új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, az ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására fordíthatják a vállalkozások, valamint infrastrukturális és ingatlan-beruházásokra, információs technológiafejlesztésre.

A kapacitásbővítő beruházások támogatására kiírt felhívásnál 21 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások, az elnyerhető összeg 5-40 millió forint között lehet.

A támogatásból új, modern eszköz- és gépparkok beszerzésére nyílik lehetőség, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre vagy honlapkészítésre - közölte Rákossy Balázs.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Zsír, olaj, margarin, vaj: mikor mivel érdemes sütni?

2017. június 26. 08:58
Mi a különbség a zsír, az olaj, a margarin és a vaj között? Hogyan viselkednek hő hatására? Valóban tartósítják az ételt? Miért kell rendszeresen cserélni a sütőolajat? A felhasználásnál több szempontot érdemes figyelembe venni.

Pogácsa helyett gyümölcs a meetingen: a cégek nyitottak az egészséges munkahelyi táplálkozás iránt

2018. november 05. 08:54
Az étrendi kockázatok közül az elégtelen gyümölcsfogyasztást az olajos magvak és diófélék elégtelen fogyasztása követi, majd a magas só, a kevés zöldség- és rostbevitel következik. A munkahelyi egészségfejlesztő programok azonban csökkenthetik ezeket a kockázatokat. Az általunk megkérdezett gyümölcskiszállító és catering cégek közös tapasztalata az, hogy a vállalatok egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt, és hajlandóak a dolgozóik egészsége és motiváltsága érdekében olyan szempontokra is forrást biztosítani, melyek korábban feleslegesnek tűntek.