Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium
2024. március 28. 13:44
Technológiai fejlesztések támogatása.
2024. április 11-én az élelmiszeripari pályázatok lesznek az online konferenciánk témája.
A webinárium időpontja: 2024. április 11., 09:00 óra

Az élelmiszeripari beruházási programok a Közös Agrárpolitikában (KAP-ban) "Mezőgazdasági termékek értéknövelése" címén találhatók meg. Az új támogatási rendszerben minden, ami az élelmiszeripari fejlesztéshez tartozik, támogatható a KAP Stratégiai Terven belül, ráadásul post harvest termékfeldolgozás – a betakarítást követő tevékenységek (többek között a hűtés, a válogatás, a tisztítás, a csomagolás) – fejlesztését támogató pályázati felhívások is várhatók.
Az élelmiszeripar fejlesztésére több mint 400 milliárd forintos támogatási keretösszeg áll rendelkezésre.
A webinárium online lesz követhető az Agroinform portálon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A csatlakozási linket emailben fogják megkapni a jelentkezők.
PROGRAM:
- 9:00 Köszöntő
- 9:10 Megnyitó – Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára
- 9:30 Ökológiai termelési módszerek bevezetése, tanúsítása – Nagy László Bendegúz szakmai vezető helyettes, Bio Garancia Kft.
- 9:45 ÉLIP feldolgozó üzemek fejlesztése a gyakorlatban: pályázatírás, menedzsment, finanszírozás – Kasza Sándor ügyvezető, Inno-Szinergia Kft. – az Omega-csoport tagja
- 10:00 szakmai előadás – egyeztetés alatt
- 10:20 Kérdések válaszok
forrás: agroinform.hu
Kapcsolódó cikkek
Idén is versenybe szálltak a minőségi pálinkák
2023. február 07. 19:30
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon – mondta Nagy István a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján.
A miniszter kiemelte, hogy a debreceni esemény a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenye. A megmérettetésen használt 100 pontos bírálói rendszer széles és mély lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre, a legjobb minták kiválasztására. A versenyre nevező kereskedelmi főzdék, bérfőzdék, bérfőzetők és főzőmesterek, magánfőzök kiváló minőségű pálinkákkal és párlatokkal neveztek idén is, méltón képviselve mindazt, amit a verseny neve, a Quintessence szó jelent – legjava, a lényege, a netovábbja valaminek – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.
Új borászati feldolgozóüzemet avattak a pannonhalmi TóthBorbirtokon
2024. szeptember 13. 19:34
A magyar borászat versenyképességének és a magyar bor elismertségének erősítéséhez újabb és újabb fejlesztésekre, innovációra van szükség – mondta ma az agrárminiszter Pannonhalmán, a TóthBorbirtok új borászati feldolgozóüzemének átadásán.