Érdekli az idősebb munkavállalók biztonsága és egészségvédelme? Az EU-OCHA a témában mindenre választ ad.

2016. október 18. 08:05
Amint az idősebb munkavállalók biztonságára és egészségvédelmére irányuló kísérleti projektünk a végéhez közeledik, az ügynökség a főbb megállapításokat bemutatja az Európai Parlament számára, valamint az idősödő uniós munkaerőre vonatkozó, munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi jelentéseket tesz közzé.

A jelentések különböző témákat fednek le: olvassa el az idősödő munkaerő által a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén támasztott, általános kihívásokról, következményekről szóló áttekintést, illetve tudjon meg többet a különösen a nőket érintő hatásokról. A biztonságosabb és egészségesebb munkahelyet minden korosztálynak elnevezésű projektre vonatkozó, meglévő európai szakpolitikákról, stratégiákról és programokról elemzést is olvashat. Vagy bizonyos, rehabilitációra, illetve munkába való visszatérésre irányuló rendszerekről szeretne többet tudni? Erről a témáról is olvashat.

Amennyiben a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel, valamint az idősebb munkavállalókkal kapcsolatban kérdései lennének, vagy a kiadványokhoz szeretne hozzáférni, látogasson el a projektet áttekintő oldalra.

 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/interested-safety-and-health-older-workers-eu-osha-has-got-it-covered

 

Kapcsolódó cikkek

Az uniós közös agrárpolitika és az innováció volt napirenden

2018. augusztus 03. 07:27
A napokban megtartott XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői is jelen voltak Győrffy Balázs vezetésével, hogy az ott szervezett agrárkerekasztal beszélgetésen vitassák meg az érdeklődőkkel a legaktuálisabb témákat; a mostani eszmecserén az unió közös agrárpolitikájának (KAP) kérdéskörét és a technológiaváltásból, az innovációból fakadó teendőket az agrárágazatban.

Megérkeztek az intelligens munkaruhák

2018. augusztus 17. 09:56
Noha a munkahelyi megjelenésben idehaza még mindig az ár a meghatározó tényező, a multinacionális cégek szemléletének köszönhetően a minőség is fokozatosan teret nyer. A megvásárolt munkaruha helyét egyes területeken a bérbe vett felszerelés veszi át, miközben innovatív megoldások eredményeként ma már egy egyszerű kantáros nadrág is lehet "okos".