Erdőtüzek megelőzése

2022. július 29. 09:32
A Tanulmányi Erdőgazdaság által kezelt erdőterületeken tűzpászták marásával és kaszálással igyekeznek megelőzni az erdőtüzeket. A nem védett területeken kollégáink az utak mentén géppel tűzpásztákat marnak a talajfelszínre, így egy 1,5-2 méter széles földdel borítót sáv keletkezik, amely meggátolja egy esetleges útmenti tűz kialakulását és terjedését.
Erdőtüzek megelőzése

Ahol a terület védettsége miatt a talajt nem szabad bolygatni ott kaszálással kontrolláljuk az éghető növényzetet, így megelőzve egy esetleges tűz kialakulását, gyors terjedését.

Sajnos országszerte jelentős tűzkárokról hallhatunk a híradásokban, amelyek a nagy szárazságban és hőségben könnyen kialakulhatnak. Sajnos ezek a tüzek legtöbbször emberi gondatlanságból keletkeznek.

Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. arra kéri a térségben lakókat, hogy vigyázzanak környezetükre, például ne dobjanak el égő cigarettát és fokozottan figyeljenek a tűzgyújtási tilalom betartására!

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Szöuli Nyilatkozat az Erdőkről

2022. május 24. 11:01
Szöuli Nyilatkozat az Erdőkről című dokumentum elfogadásával zárult a Világkongresszus, amely a maga nemében egyedülálló volt:  a helyszínen és a világhálón 141 országból több mint 15 000 résztvevő követte az eseményeket, melyek hibrid formában kerültek megrendezésre, azaz személyesen és online is lehetőség volt bekapcsolódni.

EQ-Wood zárókonferencia

2021. április 15. 09:08
Az EQ-Wood létrehozott egy új koncepciót, ami olyan képzést biztosít, mely segít vállalkozásodnak versenyképessé válnia, anélkül, hogy jelentős változásokat kéne bevezetnie a cég mindennapjaiban.