Erdőtüzek megelőzése

2022. július 29. 09:32
A Tanulmányi Erdőgazdaság által kezelt erdőterületeken tűzpászták marásával és kaszálással igyekeznek megelőzni az erdőtüzeket. A nem védett területeken kollégáink az utak mentén géppel tűzpásztákat marnak a talajfelszínre, így egy 1,5-2 méter széles földdel borítót sáv keletkezik, amely meggátolja egy esetleges útmenti tűz kialakulását és terjedését.
Erdőtüzek megelőzése

Ahol a terület védettsége miatt a talajt nem szabad bolygatni ott kaszálással kontrolláljuk az éghető növényzetet, így megelőzve egy esetleges tűz kialakulását, gyors terjedését.

Sajnos országszerte jelentős tűzkárokról hallhatunk a híradásokban, amelyek a nagy szárazságban és hőségben könnyen kialakulhatnak. Sajnos ezek a tüzek legtöbbször emberi gondatlanságból keletkeznek.

Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. arra kéri a térségben lakókat, hogy vigyázzanak környezetükre, például ne dobjanak el égő cigarettát és fokozottan figyeljenek a tűzgyújtási tilalom betartására!

 

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Csodálatosan tülkölnek és hápognak a méhkirálynők

2020. június 19. 07:59
Megfejtették a méhkirálynők kettős énekét nagyon érzékeny vibrációs detektorok segítségével.

Áder János az Indexnek: Nem tettük fel a kezünket eddig sem, ezután sem fogjuk

2021. november 29. 09:59
November elején tartották az ENSZ 26. klímakonferenciáját, a hónap végén kezdődik a Planet 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó Budapesten. Ezekről, a klímaváltozás elleni küzdelemről, a megújuló energiaforrásokról, az atomenergiáról, valamint a magyar zöldpolitika eredményeiről és hiányosságairól is kérdeztük Áder Jánost. Interjú a köztársasági elnökkel.