Esti túrákat kínálnak a hőség miatt egy ökoturisztikai központban

2024. július 16. 17:30
A hőség miatt napközben a turisták is inkább behúzódnak az árnyékba, ezért a Tamásiban található DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont esti túrákat szervez a nyár során, melyek végén hűsítő italokkal és apró falatokkal kedveskednek a résztvevőknek.
Esti túrákat kínálnak a hőség miatt egy ökoturisztikai központban
forrás: Dámpont Ökoturisztikai Látogatóközpont/Kovács Dániel
 
2024 nyár elejétől megújult kiállítással várja a látogatókat a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont. Sokkal több interaktív élményelemmel mutatja be Tamási és környéke értékeit, amelyhez kapcsolódva egyedi programokat is kínál a bemutatóhely, amelyek a kiállítás állandó tartalmára építve a táj és a benne élő helyi emberek kapcsolatainak sokszínűségére világítanak rá. Ilyen volt nemrég az erdők nagyköveteként ismert Bózsó Gyula ehető erdő túrája, vagy a Nemzetiségi hétvége, ahol a térség sváb örökségével ismerkedhettek meg a látogatók Till Jánosné bemutatójának köszönhetően. 
 
A következő esti programra 2024. július 20-án 19 órakor kerül sor, amely során
  • a résztvevők megismerkedhetnek a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközponttal,
  • részt vehetnek egy közel egy órás esti erdei túrán, megélve benne az esti erdő hangulatát és hangjait, valamint
  • részesei lehetnek egy sajt és fröccs kóstolónak. Itt többek között a kisszékelyi Ízes finomságok sajtmanufaktúra termékeit, valamint Mészáros Pál és Tamási város borát ízlelhetik meg a résztvevők. 
A program további részleteiről a Látogatóközpont honlapján kaphatnak információt az érdeklődők.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Különleges falfestményekre bukkantak a veszprémi várnegyed épületeiben

2024. február 20. 17:17
A 19. századból származó falképekre, az idősebb és az ifjabb Franz Xaver Bucher munkáira bukkantak a veszprémi várnegyed épületeinek felújításakor. Az egyik kép Lukács evangelistát ábrázolja, a másik egy osztrák katonát – áll a beruházást végző cég által kiadott hétfői közleményben.
A vár restaurálása során a Szent Imre-templomban bukkant elő Lukács evangélista képe, az osztrák katona alakjára pedig a korábban kanonokházként működő Tejfalusy-házban találtak rá.
 

Ezt kell tudni a pápalátogatásról: programok, utazási kedvezmények, közlekedési korlátozások

2023. április 28. 14:08
Ferenc pápa április 28–30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. Összegyűjtöttük, hol lehet találkozni a pápával, milyen kedvezmények és kísérőprogramok várják a hívőket és az érdeklődőket és milyen közlekedési korlátozásokra kell számítani a hétvégén.
Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre és háromnapos látogatásának végeztével 30-án, vasárnap utazik vissza a Vatikánba. A katolikus egyházfő repülőgépe péntek délelőtt száll le a Liszt Ferenc-repülőtéren.