Evett már Ön füstölt dinnyét?
2018. augusztus 14. 08:30
Will Horowitz, New York-i séf különleges étellel, sóban szárított, füstölt görögdinnyével kápráztatja el vendégeit a Ducks Eatery étteremben. Az étel külsőre teljesen úgy néz ki, mint a marhasteak vagy füstölt sonka, íze azonban semmihez sem fogható.
Will Horowitz által fémjelzett étterem füstölt húsételeiről híres, és a vegetáriánus, valamint a vegán vendégek számára is szeretett volna valami különlegeset nyújtani.
Elmondása szerint az ételt ugyanúgy kell előkészíteni és elkészíteni, mint a füstölt sonkát. A meghámozott dinnyét 4-6 napig koriándert, sót és oregánót, valamint tölgyfahamut tartalmazó oldatban áztatja. A dinnye a sós oldattól elveszti víztartalma nagy részét. Ezt követően fél napig füstülő sütőben (smoker) füstöli. A fahamutól a gyümölcshús szerkezete puha, bőrszerű lesz. Beirdalás után olívaolajból, rozmaringból készült saját, titkos páclével serpenyőben párolja.
Egy füstölt-pácolt görögdinnye 4-5 főnek elegendő étel, az étteremben 75 dollárért kínálják.
Herrine Ro, a Food Insider gaszto-újságírója szerint külsőre úgy néz ki, mint egy nagyon nyers bélszín. Íze a füstölt húséra emlékeztet, de emellett savanykás és édes is. Állaga ruganyos, a felszínén karamellizálódott, kissé ropogós réteggel. Akár egy vegán steak!
A Food Insider videóját itt tekintheti meg.
Forrás:
Food Insider / magyarmezogazdasag.hu
Kapcsolódó cikkek
A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent írás állításaival ellentétben a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottsága tegnapi ülésén nem született egységes álláspont a kereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartásának korlátozása kérdésében.
A klímaváltozás egyre erősödő jelenségeivel (áradások, tájfun) való harcban a Fülöp-szigetek kormánya az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) újszerű megoldáshoz nyúlt. Pilóta nélküli légi járművek, drónok segítségével mérik fel azon mezőgazdasági területeket, amelyek a leginkább ki vannak téve a természeti katasztrófáknak.