Evett már Ön füstölt dinnyét?
2018. augusztus 14. 08:30
Will Horowitz, New York-i séf különleges étellel, sóban szárított, füstölt görögdinnyével kápráztatja el vendégeit a Ducks Eatery étteremben. Az étel külsőre teljesen úgy néz ki, mint a marhasteak vagy füstölt sonka, íze azonban semmihez sem fogható.
Will Horowitz által fémjelzett étterem füstölt húsételeiről híres, és a vegetáriánus, valamint a vegán vendégek számára is szeretett volna valami különlegeset nyújtani.
Elmondása szerint az ételt ugyanúgy kell előkészíteni és elkészíteni, mint a füstölt sonkát. A meghámozott dinnyét 4-6 napig koriándert, sót és oregánót, valamint tölgyfahamut tartalmazó oldatban áztatja. A dinnye a sós oldattól elveszti víztartalma nagy részét. Ezt követően fél napig füstülő sütőben (smoker) füstöli. A fahamutól a gyümölcshús szerkezete puha, bőrszerű lesz. Beirdalás után olívaolajból, rozmaringból készült saját, titkos páclével serpenyőben párolja.
Egy füstölt-pácolt görögdinnye 4-5 főnek elegendő étel, az étteremben 75 dollárért kínálják.
Herrine Ro, a Food Insider gaszto-újságírója szerint külsőre úgy néz ki, mint egy nagyon nyers bélszín. Íze a füstölt húséra emlékeztet, de emellett savanykás és édes is. Állaga ruganyos, a felszínén karamellizálódott, kissé ropogós réteggel. Akár egy vegán steak!
A Food Insider videóját itt tekintheti meg.
Forrás:
Food Insider / magyarmezogazdasag.hu
Kapcsolódó cikkek
2018. május 25. napja óta a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat a 2016/679.számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) tartalmazza.
A 21. században a stressz a foglalkoztatási megbetegedések legtöbbjéért felelős. Ha tudjuk, hogy a munkahelyeken mi okozza, akkor már arra is válaszolhatunk, hogyan lehet ezt csökkenteni. A munkahelyi stressz felmérését és kezelését célzó nemzetközi szeminárium zajlott 2016. október 21-én Madridban.