Ez lesz a chipsadó pénzéből

2023. augusztus 15. 15:25
Augusztustól az aktív életmódot és a napi testmozgást elősegítő programokra és fejlesztésekre ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (neta) fizetésére kötelezett cégek a befizetett adójuk tíz százalékát – közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).
Ez lesz a chipsadó pénzéből
A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2011 óta hatályos neta, közismert nevén a chipsadó augusztus 1-jével jelentős változásokon ment keresztül.
 
Ezek értelmében a felajánlott pénzügyi forrást már nemcsak kommunikációs és szemléletformáló kampányokra, hanem olyan konkrét programokra és beruházásokra is fel lehet használni, amelyek az egészséges étkezés népszerűsítését, az aktív életmód ösztönzését szolgálják, valamint az élménysport és a szabadidős tevékenységek térnyerését mozdítják elő – írták.
 
A befolyt összeg felhasználását mostantól az AÖFK felügyeli majd az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉGYI) helyett – tették hozzá.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

EM: nem lesz hőmérsékleti korlátozás a közintézményekben az idén télen

2023. október 27. 11:00
Nem lesz hőmérsékleti korlátozás a közintézményekben az idén télen – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön (okt.26.-án)  az MTI-vel. A szaktárca közleményében emlékeztettek arra, hogy a nemzetközi energiaválság okozta ellátási bizonytalanságok miatt egy tavalyi kormányrendelet előírta, hogy a kormányzati és egyéb költségvetési szervek, intézmények helyiségei legfeljebb 18 fokos léghőmérsékletig fűthetők fel.

Sokan örülhetnek, Rétvári Bence nagyon jó hírt jelentett be

2024. február 26. 16:59
2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható – tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.
 
Rétvári Bence a közleményében azt írta, hogy a kormány az eszközök biztosítása mellett „elképesztően sok digitális oktatási tartalmat” is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon.