Ez lett 2018-ban a Balaton strandétele

2018. augusztus 14. 08:27
Goffrisütőben készülő tócsni, a neve Gofcsi.

A Balatoni Kör ebben az évben is meghirdette az Év strandétele versenyt, melynek előválogatását a We Love Balaton portál végezte, a végső döntést pedig három fős szakmai zsűri hozta meg.

A szervezők tapasztalatai szerint sorra nyílnak az újabb strandbisztrók a Balatonnál, a korábbiak is újítanak, fejlődnek, ezért a verseny évről évre szorosabb. Gasztrotrendként a minőségi, kreatív szendvicseket lehet kiemelni és a globális gyorsétel ikonok helyett a hazai strandkonyha klasszikusait igyekeznek inkább újragondolni

– írták közleményükben.

Az Év strandétele 2018 verseny fő törekvése a tájidegen elemek helyett a balatoni alapanyagok népszerűsítése a büfékben, ami nemcsak egészségesebb és gasztronómiailag magasabb minőséget jelent, hanem gazdaságilag is sokkal kedvezőbb a régiónak, hiszen a helyi termelőket részesíti előnyben.

Íme 2018 balatoni strandétele

Az erős mezőnyben az Év Strandétele díjat idén a Gofcsi fantázianevű goffrisütőben kisütött tócsni nyerte. Megálmodója, Szikra Gabi szerint a dödöllére is emlékeztet a tészta alap, ami az egyik legfontosabb hagyományos zalai-somogyi étel. A győztes szendvics két szelet újfajta krumplis gofri, rá tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli és ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma és lilahagyma kerül. Kacsapörc feltéttel is lehet kérni.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A "Műanyagbankár" egy új klíma-perspektívát mutat be

2019. október 24. 14:49
2019 november 20-21-én került megrendezésre a BrandFestival, amelynek sztárvendége a Plastic Bank megálmodója és létrehozója, David Katz volt. A Plastic Bank pénzt keres a műanyag hulladékok helyi környezetből történő eltávolításával. David Katz azzal a céllal hívta életre a céget, hogy javítsa a hulladékgazdálkodási infrastruktúrával nem rendelkező országokban élő emberek életminőségét. A több mint 100 előadót felvonultató idei BrandFestivalon a „Műanyagbankár” egy egyedi klíma-perspektívát mutat be.

Tömegcsapdázással a kukacos cseresznye ellen

2016. május 05. 07:59
Az időjárás jelenleg ijesztget minket kertészeket. Igaz, hogy a törzses gyümölcseink már elvirágzóban vannak, ám ahogy a Gazdablog korábbi bejegyzésében részletesen is említettük, az apró terméskezdeményeket is károsíthatja a hideg időjárás. Így mi aggódó kertészek minden este a kinti hőmérsékletet nézegetjük, de ami még az estinél is kritikusabb, az a hajnali hőmérsékleti minimum.