Ezekben az országokban leghosszabb a munkaidő

2018. február 05. 11:48
Egy felmérés szerint a mexikóiak dolgoznak a legtöbbet, míg a németeknél a legrövidebb a munkanap - írja a World Economic Forum.
Ezekben az országokban leghosszabb a munkaidő

A felmérést az OECD országok között végezték, ebből az derült ki, hogy a mexikóiak évente 2255 órát dolgoznak, ez átlagosan heti 43 órát jelent - írják.

Európában a görögök dolgoznak legtöbbet, évente 2035 órát. A diagram másik végpontja Németország, ahol átlagosan 1363 órát dolgoznak évente, ez 892 órával kevesebb, mint Mexikóban. 

Az Egyesült Államok a középmezőnyben helyezkedik el, évi 1783 munkaórával. 

Magyarországon évente átlagosan 1761 órát dolgozunk, ez nagyjából az OECD átlagot jelenti, ami 1763 óra. 

A kulturális szokások, társadalmi- és gazdasági tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkáltatók mennyi munkaórára kötelezik az alkalmazottakat. Mexikóban azért kell ilyen sokat dolgozni, mert az emberek félnek a munkanélküliségtől, valamint a munkatörvények megengedőek. A harmadik helyen végző Dél-Koreában a gazdaság fellendülését várják a hosszabb munkaidőtől.

Annak ellenére, hogy Japánban külön fogalom is van a munka miatti túlhajszoltság okozta halálra (karoshi), mégis a felmérés szerint átlagosan évi 1713 órát dolgoznak.

Bár Németországban dolgoznak a legkevesebbet, mégis 27 százalékkal produktívabbak, mint mondjuk Nagy-Britannia. 

World Economic Forum

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása

2016. július 28. 08:06
Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára Budapesten a Pálinka Céh Egyesület sajtótájékoztatóján.

Kiderült, hogy a brokkoliban van a legtöbb méreg

2017. április 24. 07:54
Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele – nagyjából így lehetne összefoglalni a napokban nyilvánosságra hozott uniós vizsgálat eredményét. Ugyanakkor a termékek mindössze 3 százalékánál tapasztalták az egészségügyi határérték túllépését. A leginkább szennyezett termék a brokkoli volt, mert itt találtak legtöbbször határértéket meghaladó vegyszermaradványt. Minden második banán tartalmazott többféle kemikáliát határérték alatti mennyiségben, és vol olyan török szőlőminta, amelyben 19-féle szer maradványát fedezték fel.