Fazekas megnevezte, hol csökkenhet még az áfa

2017. január 12. 07:49
A kenyérnél, péksüteményeknél, a zöldségféléknél és a halnál csökkenhet a következő időszakban az áfa Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A tárca egyes feldolgozott termékeknél is vizsgálja az áfamérséklés lehetőségét.

Várható még áfa-csökkentés más alapvető élelmiszereknél is mint például a kenyér, péksütemény, zöldségfélék, hal – mondta Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán. Tájékoztatása szerint a minisztérium vizsgálja néhány feldolgozott termék általános forgalmi adója csökkentésének lehetősségét is.

Mint ismert, január elsejétől most a friss tej áfája 18-ról 5-re, a baromfihúsé és a tojásé 27-ről 5 százalékra mérséklődött, míg az éttermi vendéglátás áfája is 27-ről 18 százalékra csökkent. Az idei áfa-csökkentés a miniszter szerint 35-40 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak, bár például a tojástermelők máris áremeléseket jelentettek be a madárinfluenza miatt.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A képzett munkaerőnek mostantól még könnyebb lesz

2018. október 04. 09:03
A német törvényi előírások alapján képzett munkaerő, így felső fokú képesítéssel rendelkezők, akkor is beutazhatnak az országba, ha nincs még munkahelyük. Ezen túl viszont igazolniuk kell, hogy meg tudnak élni, amíg munkát találnak.

Fék nélkül száguldunk bolygónk pusztulása felé

2018. október 10. 08:55
Az IPCC klímakutató szervezet hétfőn tette közzé legfrissebb jelentését a globális felmelegedés 1,5 Celsius fokos emelkedésének prognosztizálható következményeiről. A helyzet szó szerint félelmetes és felettébb aggasztó.