Fazekas megnevezte, hol csökkenhet még az áfa
2017. január 12. 07:49
A kenyérnél, péksüteményeknél, a zöldségféléknél és a halnál csökkenhet a következő időszakban az áfa Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A tárca egyes feldolgozott termékeknél is vizsgálja az áfamérséklés lehetőségét.
Várható még áfa-csökkentés más alapvető élelmiszereknél is mint például a kenyér, péksütemény, zöldségfélék, hal – mondta Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán. Tájékoztatása szerint a minisztérium vizsgálja néhány feldolgozott termék általános forgalmi adója csökkentésének lehetősségét is.
Mint ismert, január elsejétől most a friss tej áfája 18-ról 5-re, a baromfihúsé és a tojásé 27-ről 5 százalékra mérséklődött, míg az éttermi vendéglátás áfája is 27-ről 18 százalékra csökkent. Az idei áfa-csökkentés a miniszter szerint 35-40 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak, bár például a tojástermelők máris áremeléseket jelentettek be a madárinfluenza miatt.
agrarszektor.hu
Kapcsolódó cikkek
Európa jövőjének kulcsai a munkavállalói jogok és a bérek
2017. március 20. 08:09
2017. március 15-16-án Máltán tartotta végrehajtó bizottsági ülését az Európai Szakszervezeti Szövetség. A napirenden volt többek között az ETUC határozata a minimálbérekről, a társadalombiztosítási rendszerek koordinációja és a munkavédelem.
Európai Szakszervezeti Szövetség béremelési kampánya, amelynek egyik jelmondata az „Európának béremelés kell!” (Cikkünk frissül!)
Európai Szakszervezeti Szövetség béremelési kampánya, amelynek egyik jelmondata az „Európának béremelés kell!” (Cikkünk frissül!)
Pogácsa helyett gyümölcs a meetingen: a cégek nyitottak az egészséges munkahelyi táplálkozás iránt
2018. november 05. 08:54
Az étrendi kockázatok közül az elégtelen gyümölcsfogyasztást az olajos magvak és diófélék elégtelen fogyasztása követi, majd a magas só, a kevés zöldség- és rostbevitel következik. A munkahelyi egészségfejlesztő programok azonban csökkenthetik ezeket a kockázatokat. Az általunk megkérdezett gyümölcskiszállító és catering cégek közös tapasztalata az, hogy a vállalatok egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt, és hajlandóak a dolgozóik egészsége és motiváltsága érdekében olyan szempontokra is forrást biztosítani, melyek korábban feleslegesnek tűntek.

