Feketelistát közölt a NAV: most Ön is megnézheti, hogy szabályosan foglalkoztatja-e munkaadója

2023. december 13. 17:01
Több mint ötezer vállalkozás pontos adatait közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal december 13-án a honlapján. A cégekben közös, hogy egyik esetében sem jelentették be szabályosan a munkavállalókat.
 
Feketelistát közölt a NAV: most Ön is megnézheti, hogy szabályosan foglalkoztatja-e munkaadója
December 13-án frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak az adózóknak a listáját, akik valamilyen okból kifolyólag nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát. Az adóhatóság szokásához híven ezúttal is pontos névvel, székhellyel, lakcímmel és adószámmal együtt közölte a mulasztást elkövető munkáltatók adatait.
 
A NAV azt írja, hogy a listára csak azok kerülnek fel, akikről a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát. Ennek megfelelően közlik a jogsértést megállapító határozat keltét, és végrehajthatóvá válásának napját is. 
 
Bár a közzétett adózók adatait két év elteltével törlik, a feketelistán így is több mint ötezer cég szerepel az ország kisebb-nagyobb településeiről.
 
Konkrétan 5309 ilyen cég került fel a listára, ami kevesebb, mint amit szeptemberben közöltek, akkor 6335 vállalat adatait hozták nyilvánosságra.
 
A NAV a munkaügyi kapcsolatok rendezettsége törvényi feltételeinek más szervek eljárásában történő felhasználása céljából egyidejűleg nyilvánosságra hozza azt is, hogy a be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató adózók közzétételi listáján szereplő adózók közül melyek azok, amelyek nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének.
 
Idetartoznak azok az adózók, amelyeket a NAV
  • foglalkoztatási jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt,
  • a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül,
  • végleges – közigazgatási pernél a bíróság jogerős ítéletével elbírált – és végrehajtható, nyilvánosságra hozott határozatban bírsággal sújtott.
A rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók listája itt érhető el, a lap alján található linken. A táblázat letöltése után konkrét névre, helységnévre is rá lehet keresni.
 
forrás: vg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Jól fizetnének érte, mégsem jelentkeznek elegen erre a munkára

2024. július 08. 16:35
Pedig akár napi 18 ezer forintot is kereshetnének.
 
Az agrárium egyik legjelentősebb problémáját a munkaerőhiány jelenti, azon belül is az idénymunkások hiánya okozza most a legnagyobb gondot. Ez a jelenség még a klímaváltozás hatásainál, a szélsőséges időjárás által okozott károknál is égetőbb probléma.

Továbbra is támogatjuk a vidéki életszínvonal növelését

2023. november 21. 17:01
Célunk, hogy az előttünk álló időszakban olyan kiváló minőségű projektek szülessenek, amelyek továbbra is elősegítik a vidéken való boldogulás további támogatását – mondta Nagy István agrárminiszter ma Budapesten a LEADER országos értekezletén.