Felhívás a parlagfű elleni védekezésre

2016. április 29. 07:44
A Földművelésügyi Minisztérium országos, társadalmi szemléletformáló kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével.
 

A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, ezért a hatósági munka támogatása mellett kiemelten fontos a megelőzést elősegítő kommunikáció, az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel való együttműködés.

A parlagfű okozta veszélyek tudatosítása mellett elengedhetetlen, hogy az emberek rendelkezzenek az alapvető ismeretekkel, megismerjék a növényt és tegyenek azért, hogy lakókörnyezetük gyommentes legyen. Ezért minden magyarországi gyógyszertárban megtalálhatóak lesznek a plakátok, melyek kihelyezésével és a betegek szükség szerinti tájékoztatásával hívják fel a figyelmet arra, milyen fontos a részvétel a parlagfű elleni küzdelemben. Mivel a fiatal korosztály fogékonyabb az új ismeretek befogadására, ezért a korábbi évek sikerére való tekintettel a Parlagfű Kisokos kiadvánnyal idén további 1500 általános iskola 3-4. osztályos tanulója ismerkedhet meg.

A Földművelésügyi Minisztérium a parlagfű elleni védekezés során felmerülő feladatok 2016. évi megvalósításához 46,1 millió Ft áll rendelkezésre. (Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény a Parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának támogatása fejezeti kezelésű előirányzat 20/03/10/00 törvényi soron.) A keretfelosztás itt elérhető.

A parlagfű elleni védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat. Ezért, ha kérdésük van a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatban, forduljanak bizalommal a megyei kormányhivatalok növény-, és talajvédelmi szakembereihez, valamint a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz, akik szakértelmükkel segíteni fogják a földhasználókat a parlagfű elleni védekezés során a leghatékonyabb, és legmegfelelőbb módszerek kiválasztásában.

Hatékony parlagfű elleni védekezést csak társadalmi összefogással érhetünk el, ezért mindent állampolgár figyelmét felhívjuk arra, hogy lakókörnyezete gyommentesen tartásával tegyen a parlagfű-mentes környezetért!

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Mit kell tudni a munkáltatói fizetési felszólításról?

2018. november 05. 08:53
 
Ha a munkáltatónak valamilyen pénzkövetelése áll fenn a munkavállalóval szemben, akkor e követelését többféleképpen érvényesítheti. A követelés érvényesítésének egyik módja a munkáltató által a dolgozóval közölt fizetési felszólítás, amely meghatározott feltételek esetén alkalmas arra, hogy a munkáltató követelése végrehajtásra kerüljön. Mit kell tudni a munkáltatói fizetési felszólításról?
 

Változások a nyugdíjrendszerben

2018. augusztus 08. 08:23
Jövőre járulékmentes lesz a munkaviszonyban saját jogú öregsági nyugdíjasként szerzett kereset, és nem kell a nyugdíjbalépés előtt megszüntetni a biztosítási jogviszonyt. Az idei és a jövő évi nyugdíjváltozásokat eredményező törvényet elemzi dr. Farkas András.