Felújítás miatt tizenöt hétre lezárják a Mont Blanc-alagutat

2024. szeptember 02. 15:28
Szeptember 2-án három és fél hónapra lezárják a Franciaország és Olaszország között húzódó Mont Blanc-alagutat.
 
Felújítás miatt tizenöt hétre lezárják a Mont Blanc-alagutat
A Mont Blanc-alagút felújítási munkálatok miatt szeptember 2-án 17 órától december 16-án 17 óráig, 15 héten át le lesz zárva a forgalom elől. 
 
Az Alpok alatt húzódó, 11 kilométer hosszú alagutat már tavaly is lezárták a felújítás miatt, és az elkövetkező 18 évben évente 3-4 hónapon át nem lesz járható. 
 
Az üzemeltetők azért döntöttek egy ilyen ütemterv mellett, hogy az alagút ne legyen egyhuzamban évekre lezárva.
 
A 60 éves alagútnak a boltozatát kell felújítani. Ez az első olyan nagy európai alagút, amelynek a szerkezetét átfogó felújításnak vetik alá, beleértve a mélyépítési munkálatokat is.
 
Az elkövetkező 15 hétben - az első kísérleti projekt keretében - két 300 méteres, tehát összesen 600 méter hosszú boltozatszakasz felújítását tudják elvégezni – írja a Reisereporter.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a gyorsforgalmi utak felújítása: az M1-es, az M3-as és az M7-es autópálya is érintett

2024. március 19. 15:21
Szerdán az M7-es autópályán három helyszínen - a Kőröshegyi völgyhíd, Balatonlelle és Becsehely térségében - a terelések kiépítésével elindulnak az idei szintrehozási munkálatok. Ezen a héten az M7-esen a tönkrement burkolat cseréjének előkészítő munkái is megkezdődnek - tájékoztatta kedden az MTI-t a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Sztrájkok zavarhatnak be karácsony előtt a Heathrow-n és a Eurostarnál

2022. december 05. 11:34
A Heathrow repülőtéren, a járataival Londont Párizzsal és Brüsszellel összekötő Eurostar vasúttársaságnál és a brit belföldi vonatokon is várhatók sztrájkok karácsony előtt.
December 16-tól kezdődően 72 órán keresztül készül sztrájkolni a földi kiszolgáló személyzet egy része a Heathrow repülőtéren az érintett szakszervezet tájékoztatása szerint.