Fenntarthatósági fókusszal szerveznek egészségturisztikai szakmai konferenciát

2023. február 15. 14:38
Az Utazás Kiállításon keretében több társrendezvényt is lehetőségünk lesz meglátogatni. Egyik ezek közül az egészségturizmus konferencia, melyet február 24-én, a Hungexpo A pavilonjában tartanak majd 11 órától, fókuszában pedig a fenntarthatóság áll majd.
Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban.
 
Fenntarthatósági fókusszal szerveznek egészségturisztikai szakmai konferenciát
A kiállítás témája a fenntarthatóság a turizmusban, melyhez szervesen kapcsolódik az egészségturisztikai szakmai esemény témája is. A konferenciára február 24-én, 11 órától kerül sor a Hungexpo A pavilon AI. Galéria 106. teremben. A rendezvény az Utazás Kiállítás belépőjével szabadon látogatható.
 
A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban; illetve jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energia hatékonyságra és a fejlesztésekre. Az előadók és a pódiumbeszélgetések résztvevői a nemzetközi és a hazai turisztikai szakma jeles képviselői.
 
Az európai fürdők helyzetéről Mezősi Csilla, az Európai Fürdőszövetség főtitkára tart előadást. A hazai fürdők jelenlegi tendenciáiról és kilátásairól, a fenntartható fejlesztési lehetőségekről Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ad átfogó képet. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója előadásában a budapesti történelmi fürdők példáján keresztül vizsgálja a fenntarthatóságot.
 
A pódiumbeszélgetések résztvevői olyan szakemberek, akik már jóval korábban a fenntarthatóság jegyében indították el a beruházásaikat vagy fejlesztették a szolgáltatásaikat. A tapasztalataik, jó gyakorlataik segíthetik a hazai szolgáltatókat, akár az üzemeltetés, akár a szolgáltatásfejlesztés, akár a kommunikáció területén.
 
A konferencia meghívott előadója Koós Zoltán, az MVM Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős osztályvezetője, aki az energetikai piac helyzetéről és kilátásairól beszél.
 
A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett örömmel várják a sajtó képviselőit és a turizmus képzésben résztvevő hallgatókat is.
 
A konferencia részletes programja és a regisztráció itt érhető el:
 
https://utazas.hungexpo.hu/latogatoknak/egeszsegturizmus-fenntarthato-fejlodes/
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Így foglal és választ szálláshelyet a Z generáció

2022. december 12. 09:01
A Z generáció előnyben részesíti az automatizált becsekkolást, de azért azt is szereti, ha jelen van a személyzet – derül ki a SiteMinder legújabb kutatásából.
A szállodai értékesítési megoldásokat kínáló, ausztrál székhelyű SiteMinder a Kantar piackutató céggel együttműködve idén is elkészítette Changing Traveller Report elnevezésű jelentését, amely az utazási magatartás változásait térképezi fel tíz ország (Ausztrália, Kína, Franciaország, Németország, Indonézia, Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Nagy-Britannia és USA) több mint 8000 utazójának válaszai alapján.

Középkori bazilika a nádfedeles parasztházak között

2024. április 10. 16:31
Későromán premontrei templom, műemlék parasztházak, különleges hangulatú pincefalu – még a turisztikai szakmából is kevesen tudják, hogy a Budapest központjától 27 kilométerre fekvő Ócsán annyi különleges látnivalót találunk, hogy egy egész napot is könnyedén el lehet ott tölteni.