FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ

2023. július 12. 14:56
Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékszórás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.
 
FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ
Az évente 30 ezer látogatót fogadó Krisna-völgy fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén. Ezúttal kertészeti körvezetésekre és bemutatókra, gyógynövény túrákra, Frangipáni virágvásárra invitálják a fenntarthatóság iránt érdeklődőket, a Tehenészek Konyhájában szabadtűzön készült kézműves finomságokat, az étterem sátorban indiai street foodot, kürtőskalácsot, vegetáriánus pizzát, vegán fagyit, valamint teljes indiai és magyaros vega menüt kínálnak.
 
A szépség és divat jegyében lesz indiai ruhavásár, arcfestés, testdíszítés, hennafestés, keletiékszer- és száribemutató, száripróba, a kézművességnek otthont adó Syama Handmade műhelyében a gyapjú feldolgozását, a gerebenezést, a fonást és a kender tilolását ismerhetik meg a látogatók.
A művészeteket indiai táncok, tradicionális indiai zene és hangszerbemutató, valamint Kövi Szabolcs meditatív fuvolakoncertje "hozza közelebb" a vendégekhez, akik a védikus iskola épületében kipróbálhatják az indiai sakkot, láthanak védikus tanórát és bűvészelőadást is.
 
A közönségtalálkozókon a TikTok krisnás sztárja, Vallabhi, az öt évtizede a védikus bölcsességnek élő tanító, Sivaráma Swami, valamint Youtube-videóiról híres Bhaktipada Goswami várja az érdeklődőket.
 
A búcsú első napján, pénteken kerül sor Holira, a Színek Fesztiváljára és festékszóró játékra, szombaton és vasárnap tradicionális, tűzceremóniával kísért védikus esküvő a fő rendezvény, esténként pedig a szerzetesekkel együtt lehet zenélni és táncolni a Kírtan Jam programon.
 
A további programokról ezen a linken tájékozódhatsz.
 
forrás: travelo.hu

Kapcsolódó cikkek

Holnap kezdődik a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

2023. június 19. 14:19
Négy színpadon csaknem ötven zenés produkcióval, valamint filmvetítéssel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és pódiumbeszélgetéssel is várják június 20. és 24. között a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra látogatókat a szervezők.
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Tisza-parti fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta:
 
az ingyenes rendezvény minden korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőséget, és kis szerencsével a tiszavirágzás is látható lesz.

Íme az összes balatoni szabadstrand, ahol ingyenesen csobbanhatunk

2023. augusztus 03. 12:51
Nagyrészt a tó déli részén találhatók ingyenes strandok.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan balatoni strandot, ahol ingyenesen lehet fürödni, és ahol parti szolgáltatások is megtalálhatók. Emellett egy térképen ábrázolták azokat a balatoni szabad partokat is, ahol az általános szabályokat betartva lehet fürödni. Az strandokhoz tartozó szabályokról, aktuális szolgáltatásokról, megközelítéséről, parkolási költségéről, jelenlegi képéről a honlapon, a térképre kattintva lehet részletesen olvasni, mi ezekből öt jelentősebbet emeltünk ki.