Figyelem! A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!

2023. július 13. 12:48
Egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges. 
 
Figyelem! A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!
Országos előrejelzés csütörtök estig
Fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett emellett többórás napsütés is várható. Nyugat felől több hullámban érik el zivatarrendszerek az országot, amelyek keleti irányba haladnak. Heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel, valamint erősen viharos, károkozó szélrohamokkal.
 
Zivataroktól függetlenül napközben az északnyugatira forduló szél lehet élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között alakul, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek. Késő estére többnyire 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.
 
forrás: agrotrend.hu/OMSZ

Kapcsolódó cikkek

A hét végén változik a MÁV és a Volán menetrendje

2022. december 06. 16:15
A MÁV-Volán csoport jövőre 700 millió utasra számít.
 
Vasárnap, azaz december 11-én életbe lép a MÁV-Volán csoport új, 2022–2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje – derül ki a társaság honlapján olvasható közleményből. Az új menetrendet a társaság egy hónappal a váltás előtt közzétette, azonban időközben az újonnan alakult Építési és Közlekedési Minisztérium vette át az állami közösségi közlekedés, így a vállalatcsoport feletti tulajdonosi jogkörgyakorlást is.

Jó hír Magyarország számára: két új gázvezeték építéséről döntött a horvát kormány

2024. február 12. 13:27
Az egyik gázvezeték a hazánkat és Horvátországot összekötő már meglévő folytatása lenne.
 
A szomszédos ország kormány még csütörtökön döntött arról, hogy a stabil földgáz ellátás érdekében kettő újabb gázvezeték építését tervezi, aminek összköltsége 400 millió euró lehet.